⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΟ εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του 20 ημέρες για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, ανέθεσε, λίγο μετά το μεσημέρι, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νέο αρχηγό του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.
Πλέον, με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του 20 ημέρες για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Ο Κοβάτσεφσκι έχει δηλώσει ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει σχηματιστεί και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή περί τα μέσα Ιανουαρίου 2022.
Ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι εξελέγη νέος αρχηγός του SDSM στις 12 Δεκεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τη βαριά ήττα του SDSM στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Κοβάτσεφσκι αποτέλεσε επιλογή του Ζόραν Ζάεφ τόσο για την ηγεσία του SDSM όσο και για τη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας.
Στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, πέρα από το SDSM και ορισμένα μικρότερα κόμματα με τα οποία αυτό συνεργάζεται συμμετέχει και το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι, ενώ στη νέα κυβέρνηση θα συμμετέχει και το επίσης αλβανικό κόμμα «Εναλλακτική», το οποίο θα αναλάβει τρία υπουργεία (Υγείας, Δημόσιας Διοίκησης και Διασποράς).
Τα κόμματα που θα συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα διαθέτουν 64 βουλευτές, από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής, εξασφαλίζοντας έτσι αυτοδυναμία στη νέα κυβέρνηση της χώρας, της οποίας θα ηγείται ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































