Πρόκειται για τον 20χρονο Ανδρέα Αλικανιώτη και τον 19χρονο Άγγελο Τσιαμούρα

Τον ηρωισμό που επέδειξαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δύο φοιτητές, βοηθώντας αρκετούς συνανθρώπους τους να βγουν από τις φλεγόμενες λαμαρίνες, αναγνώρισε και η καθολική εκκλησία.

Ως εκ τούτου, σχεδόν οκτώ μήνες από την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, αποφάσισε να τούς προσκαλέσει στο Βατικανό, για να τούς απονείμει το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για τον 20χρονο Ανδρέα Αλικανιώτη και τον 19χρονο Άγγελο Τσιαμούρα, οι οποίοι εκείνα τα δραματικά πρώτα λεπτά, έχοντας βγει σώοι και -σχεδόν- αβλαβείς από τα συντρίμμια, αντί να απομακρυνθούν, αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο της τραγωδίας και με  αξιοθαύμαστη αυτοθυσία να δώσουν μάχη για να απεγκλωβίσουν τραυματίες, αλλά και να κρατήσουν ανθρώπους στη ζωή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο rosa.gr, οι νεαροί φοιτητές βραβεύονται το ερχόμενο Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, στην Αula Magna, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, όπου θα γίνει η ετήσια τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων «Vexillum Giuseppe Sciacca», παρουσία του διακεκριμένου Καρδινάλιου Ryamond Leo Burke.

Εκτός από τους δύο ηρωικούς φοιτητές, από τη χώρα μας θα βραβευτούν, επίσης, ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος, ο οποίος θα τιμηθεί με το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης και ο -εκλιπών- σχεδιαστής κοσμημάτων Φώτης Πονηρός, ως δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις