«Βυθίζεται» η «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού: 20% κάτω η κίνηση στην Μύκονο μετά τις επιδρομές που ήρθαν κατόπιν εορτής

194

Η ανομία 9 ετών και η καθυστερημένη αντίδραση των αρχών έφεραν την παρακμή στο νησί

«Βυθίζεται» η Μύκονος η «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού καθώς παρουσιάζει μία πρωτοφανή πτώση της τάξης του 20% μετά τις επιδρομές των αρχών που δυσφήμισαν το νησί που όμως ήρθαν κατόπιν εορτής.

Η ανομία 9 ετών και η καθυστερημένη αντίδραση των αρχών έφεραν την παρακμή στο νησί.

Οι επιδρομές των αρχών σε Nammos και Principote και οι παρανομίες που γινόντουσαν από το 2014 ασύστολα στο νησί έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Η «μάχη της Μυκόνου», όπου οι κυβερνώντες μετά από χρόνια αγαστής συνεργασίας και κάλυψης των παρανομιών και των ανομιών των μεγάλων επιχειρήσεων εστίασης και ειδικά αυτών που εδρεύουν στις χρυσοφόρες παραλίες του νησιού, ανακάλυψαν ότι απλά… λειτουργούν εντελώς παράνομα, ξεκίνησε άτσαλα και… χονδροειδώς.

Όλοι θυμόμαστε, τον αστυνομικό της ΟΠΚΕ με την… μπαντάνα.

Οι αφίξεις και η αγοραστική κίνηση Απριλίου και Μαΐου δεν εκπλήρωσαν τις πολύ υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

Η πτώση, που κυμαίνεται μεταξύ 15-25%, αφορά συνολικά το νησί της Μυκόνου, σύμφωνα με στοιχεία από ξενοδόχους και καταστηματάρχες της εστίασης και της αγοράς γενικότερα.

Ήδη, η απογοήτευση για το πρώτο, ουσιαστικά, δίμηνο της σεζόν από πλευράς τζίρου, έχει πυροδοτήσει κάποιες κινήσεις «οπισθοχώρησης» στην τιμολογιακή επιθετικότητα με την οποία πλασαρίστηκε εφέτος το νησί, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το κατά πόσο οι μειώσεις της τελευταίας στιγμής μπορεί να αντιστρέψουν το κλίμα.

Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, η δυσφήμιση για τη Μύκονο το τελευταίο διάστημα λόγω των υψηλών τιμών και των παρανομιών είχε σαν αποτέλεσμα οι πληρότητες το φετινό Μάιο να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και αυτό αντανακλάται και στις τιμές οι οποίες έχουν μειωθεί αισθητά.

Τα στοιχεία από τις πλατφόρμες ενοικίασης δείχνουν πως οι τιμές ενός δίκλινου δωματίου ξεκινούν από €47 το άτομο με την έκπτωση στην πλειονότητα των περιπτώσεων να φτάνει το 50%.

Παράλληλα, για την ενοικίαση ενός οχήματος για τις μετακινήσεις στο νησί οι τιμές ξεκινούν από €16.

Η κατάσταση όμως δεν αναμένεται να αλλάξει καθώς οι λεγόμενοι «ποιοτικοί τουρίστες» αυτοί που αφήνουν τα «πραγματικά πολλά λεφτά» στο νησί, αναμένεται να πάνε σε άλλους προορισμούς.

Οι συγκεκριμένοι δεν έρχονται απλώς στο νησί. Οι κρατήσεις τους περιλαμβάνουν τα πάντα, όπως τραπέζι σε κέντρα όπως το «Nammos», στο οποίο μπήκε «λουκέτο» για παρανομίες και του Principote, το οποίο είχε σφραγιστεί τις προηγούμενες ημέρες, επίσης για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Όπως γίνεται κατανοητό αυτές οι κρατήσεις πλέον χάνονται και η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Το νησί πληρώνει «χοντράδες» εννέα ετών.

Τι κάνουν, όμως, οι «ποιοτικοί τουρίστες» που απέρριψαν εσχάτως την Μύκονο; Βασικός προορισμός αποδεικνύεται το Τουλούμ του Μεξικού.

Εκτός, όμως, από το διάσημο μεξικανικό θέρετρο, οι απογοητευμένοι από τις τιμές της Μυκόνου τουρίστες φαίνεται να γοητεύονται και από προορισμούς όπως η Ίμπιζα ή η Σαρδηνία, η νότια Γαλλία.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like