Η αντιστροφή μέτρηση για τις κρίσεις ξεκινά καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr- πήρε υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η επίμαχη διάταξη για τους Αστυνομικούς Υποδιευθυντές και αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ώστε να αποκτήσει εφαρμοστική ισχύ, το αργότερο μέχρι αύριο.

Μετά τη δημοσίευση, πρόκειται να δοθούν το πολύ δύο μέρες προθεσμία σε όσους αξιωματικούς του συγκεκριμένου βαθμού επιθυμούν να εξαιρεθούν από τις κρίσεις, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία.

Καλά ενημερωμένες σημειώνουν ότι μέχρι σήμερα διαφαίνεται πως το δικαίωμα εξαίρεσής τους πρόκειται να αιτηθούν έξι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές.

Ταυτόχρονα με την έναρξη των κρίσεων, όμως (όπως και κάθε χρόνο) αναμένεται να ξεκινήσει και ο χορός του παραλογισμού. Όπως ήδη έχει μνημονεύσει το bloko.gr, το «κρητικό λόμπι» αποδεικνύεται αδιάσπαστο καθώς παραμένουν Υπαρχηγός και Επιθεωρητής Νοτίου, παρά τις μέχρι πρότινος πληροφορίες για σχεδόν σίγουρη απομάκρυνση ενός από τους δύο. Φαίνεται, όμως, πως για μια ακόμα φορά ο κατά πολλούς μόνιμος οικονομικός μεγαλοπαράγοντας, που ασκεί πολυσύνθετες επιρροές επιβάλει το νόμο της βούλησής του.

Απόρρια αυτής της κατάστασης είναι σχεδόν βέβαιη η απομάκρυνση του μοναδικού από τους Αντιστρατήγους, ο οποίος προήχθη πέρυσι και για τον οποίο πέρυσι θυμίζουμε είχε δοθεί αγώνας από την ηγεσία, προκειμένου να καλυφθεί με επάρκεια η νευραλγική όσο και κρίσιμη θέση του Επιτελάρχη.

Αυτό είναι το πρώτο από τα οξύμωρα!

Για δε τη θέση του Επιτελάρχη, όλες οι πληροφορίες του bloko.gr συγκλίνουν πως προωθείται το Νο4 στην επετηρίδα των Υποστρατήγων, κάτι που θα συμπαρασύρει στην έξοδο από το Σώμα για μια ακόμα φορά ενός Αττικάρχη. Θα πρόκειται για την πέμπτη ή έκτη εκδίωξη και υποβάθμιση ενός άλλοτε κραταιού θεσμού, για τον οποίο πλέον ανακύπτουν δύο ζητήματα:

Το πρώτο ότι εξομοιώνεται με απλή θέση Αξιωματικού Υπηρεσίας και το δεύτερο ότι δημιουργεί το δεδομένο της άρνησης αξιωματικών κύρους και εμπειρίας να αναλάβουν το συγκεκριμένο πόστο.

Θα πρόκειται λοιπόν για ακόμα μία περίοδο κρίσεων με χαρακτηριστικά στοιχεία την ευνοιοκρατία τον τοπικισμό και φυσικά την αναξιοκρατία. Όλα αυτά φωνάζουν ότι το θεσμικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών χρίζει άμεσης και δραστικής αναθεώρησης, π4ροκειμένου να εξαλειφθούν όλες αυτές οι παθογένειες, που εν τέλει βυθίζουν την Αστυνομία σε μια ατέρμονη περιπέτεια αναζήτησης ταυτότητας, ήθους, κύρους κοκ.

 

ΥΓ: Σημειώνουμε ότι αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες, πλην όμως οι προοπτικές ή οι πιθανότητες ανατροπής τους φαντάζουν απειροελάχιστες.

Του Γιώργου Καραϊβάζ

bloko.gr