Μοιράσου το άρθρο

“Πέρασμα” οργανωμένου εγκλήματος και διακίνησης ναρκωτικών από διεθνή καρτέλ η Ζάκυνθος. Το Κατάρ, οι εμπρησμοί, οι δολοφονίες και οι Αυστραλοί DJ που κινούν τα νήματα.

 

Στο πολύπαθο νησί της Ζακύνθου η ΜΑΦΙΑ καλά κρατεί. Την τελευταία δεκαετία έχουμε ασταμάτητες δολοφονίες, συλλήψεις για κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα, μέχρι και σκάνδαλα διαπλοκής πολιτικών σε συνεργασία με την εγχώρια μαφία. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την Ε.Υ.Π υπήρχε διασύνδεση εγχώριας μαφίας τόσο με το σκάνδαλο του Κατάρ όσο και με τις καταστροφικές φωτιές που έβαλε «μακαρίτης» μαφιόζος κατόπιν εντολής πολιτικού. Παρεμβάσεις πολιτικών υπέρ της μαφίας που αντί να μειώνεται το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται ως Λερναία Ύδρα. Το νησί αποτελεί κόμβο εισαγωγής και διάθεσης ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης από τα διεθνώς γνωστά Στροφάδια, με τους εγχώριους και αλλοδαπούς ποινικούς να παρελαύνουν για να αποκτήσουν παρουσία και αίγλη. Η Ζάκυνθος θεωρείται αιχμή του δόρατος για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και σ αυτό συμβάλλουν οι ντόπιες φατρίες που μετά από κάθε αλληλοεξόντωση, διατηρούν ή αναλαμβάνουν νέα πόστα. Ακόμα και οι προσφάτως διάσημοι για την δολοφονία στην Νέα Ιωνία, Αλβανοί Lions, διαφημίζουν την παρουσία τους στην Ζάκυνθο για να πάρουν αίγλη ξεφεύγοντας από την τριτοκοσμική περιοχή των Σεπολίων. Χωρίς όμως κάποιον ντόπιο σύνδεσμο που κατόπιν συνεργασίας θα τους παρείχε έδαφος κανένας αλλοδαπός δεν θα επιβίωνε για πολύ.

Ένα από τα διαχρονικότερα δίδυμα στον κόσμο του ζακυνθινού εγκλήματος με παρουσία μεγαλύτερη των 15 χρόνων είναι 2 Αυστραλοί DJ που αποτελούν σημείο αναφοράς για την μεγαλύτερη διακίνηση κοκαϊνης από διεθνή καρτέλ.

edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις