Πυκνώνουν τα σύννεφα της ανησυχίας στα νησιά των Βορείων Σποράδων λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στον χρόνο έναρξης των πτήσεων εξωτερικού, με τη Βρετανία να βρίσκεται σε αναμονή. Η ελληνική κυβέρνηση όρισε ως σημείο εκκίνησης των πτήσεων εξωτερικού την 1η Ιουλίου στα περιφερειακά αεροδρόμια, με τη βρετανική Jet2, ωστόσο, την εμβληματική αεροπορική εταιρεία, να παρατείνει μέχρι τις 15 Ιουλίου την αναστολή των πτήσεων.
Αβέβαιος ο χρόνος έναρξης των πτήσεων από Αγγλία, Σκανδιναβία και Ιταλία, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Πρόκειται για τρεις αγορές που αποτελούν βασικούς αιμοδότες του εισερχόμενου τουρισμού στα νησιά των Βορείων Σποράδων, επηρεάζοντας, ταυτόχρονα και την ευρύτερη τουριστική κίνηση στη Μαγνησία.
Σημαντικός επιχειρηματικός παράγοντας της Σκιάθου ο Αρης Δερβένης, «ψυχή» του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace, κάνει λόγο για «πολύ δύσκολο καλοκαίρι». Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογραμμίζει ότι «ανοίγουμε τη μονάδα την 1η Ιουλίου με τις αγορές που έχουμε, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Αυστρία και την Κύπρο, γνωρίζοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο το καλοκαίρι».
Η αβεβαιότητα που εκδηλώνεται από την Αγγλία και τη Σκανδιναβία, ενισχύει την αγωνία των ξενοδόχων της Σκιάθου, με τον κ. Δερβένη να επισημαίνει, ωστόσο, ότι «περιμένουμε του Αγγλους τουρίστες το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος».
Η εικόνα που διαμορφώνεται στο πεδίο των πτήσεων εξωτερικού δεν αποτελεί έκπληξη για τους ανθρώπους του τουρισμού. Αντιθέτως, όπως επισημαίνει ο κ. Δερβένης οι εξελίξεις είναι αναμενόμενες, ενώ εκτιμά ότι «θα καταφέρουμε να ανακτήσουμε το 20% με 25% του περσινού τζίρου», για να προσθέσει ότι «μετά από τρία χρόνια θα φτάσουμε στο επίπεδο του 2019».
Χερσαίες και νησιωτικές περιοχές λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, με τον ξενοδόχο Πάρι Κονιόρδο, που δραστηριοποιείται στο Πήλιο, να υπογραμμίζει ότι «όλες οι αναστολές πτήσεων είναι ένα σοκ για τις τοπικές επιχειρήσεις. Ο,τι περνάει, δεν ξαναέρχεται. Ενα άδειο δωμάτιο, δεν γεμίζει». Επιπροσθέτως, εκφράζει την ανησυχία του για την αλλαγή της ψυχολογίας του κόσμου και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, που δεν επιτρέπουν σε πολλές οικογένειες να προγραμματίσουν διακοπές, τουλάχιστον για φέτος.
«Επιχειρηματίες έχουν πληγεί. Εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και αδυνατούν να ζήσουν την οικογένειά τους με ένα επίδομα. Τις ίδιες καταστάσεις δεν βιώνουν μόνον οι Ελληνες, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι. Ολοι αυτοί δεν πρόκειται να πάνε διακοπές τα επόμενα τρία χρόνια», αναφέρει ο κ. Κονιόρδος.
Πηγή: taxydromos.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις