⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Από τον Ιούλιο θα γίνει η ενεργοποίηση των κλιμακωτών προστίμων στο Κτηματολόγιο και όσοι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων θα έρθουν αντιμέτωποι με χρηματικές κυρώσεις.

Πηγές από τον φορέα εξηγούν ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες θα ενσωματωθούν στο χωροταξικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, ενώ θα υπάρξει ένας αλγόριθμος μέσω του οποίου θα συνδέονται οι αντικειμενικές αξίες των κατοικιών με την καθυστέρηση της υποβολής αίτησης. “Το Κτηματολόγιο έχει δώσει πολλές παρατάσεις στους πολίτες προκειμένου να έχουν όλο το διαθέσιμο χρόνο, ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία κτηματογράφησης”, τονίζουν μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Οι ιδιοκτήτες το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν αντιμέτωποι με χρηματικές κυρώσεις. Τα κλιμακωτά πρόστιμα προβλέπονται στον νόμο 2308/1995 που παραμένει ως σήμερα ανενεργός. Τα πρόστιμα θα είναι κλιμακούμενα ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης στο Κτηματολόγιο και της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις