Μοιράσου το άρθρο

Εντοπίστηκε από τις Αρχές πλήρως οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στα Γρεβενά και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα εις βάρος δύο αλλοδαπών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης επιτεύχθηκε έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ερευνητικά στοιχεία, που είχαν ως αποτέλεσμα τον γεωγραφικό εντοπισμό 13.852 δενδρυλλίων κάνναβης σε ιδιαίτερα δύσβατη και δυσπρόσιτη δασική και ημιορεινή περιοχή των Γρεβενών, τα οποία καλλιεργούσαν συστηματικά τα μέλη της οργάνωσης.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, χθες (16/07/2020), οργανώθηκε ευρεία, συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και αστυνομικούς της ΕΚΑΜ Βόρειας Ελλάδας, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας, της ομάδας πυροτεχνουργών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, καθώς και τους συνοδούς των αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κοζάνης και Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης επιχείρησης εντοπίστηκε η παραπάνω φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία διέθετε ειδικό σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από λάστιχα ποτίσματος μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, που είχαν συνδεθεί σε αυτοσχέδια δεξαμενή, η οποία τροφοδοτούνταν με νερό από παρακείμενο ποτάμι με τη χρήση αντλίας και γεννήτριας.

Επιπρόσθετα, πλησίον της φυτείας εντοπίσθηκαν ακόμη 5 πρόχειρα παραπήγματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους δράστες για τη διαβίωσή τους, αλλά και ως παρατηρητήρια για τη φύλαξη των φυτειών.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος δύο αλλοδαπών, 43χρονου και 26χρονης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τουλάχιστον τεσσάρων ακόμα μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ανωτέρω φυτεία εκτεινόταν σε περίπου 8 στρέμματα, ενώ η έκταση αυτή είχε αποψιλωθεί και διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να καταστεί πλήρως καλλιεργήσιμη και αποτελούνταν από 13.852 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,6 μέτρα.

Οσα κατασχέθηκαν από τις Αρχές

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

13.852 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,6 μέτρα,
κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης με ακατέργαστη φούντα συνολικού μεικτού βάρους 108,5 γραμμαρίων,
λάστιχα ποτίσματος μήκους δέκα 10 χλμ. περίπου,
αντλία και διάφορα γεωργικά εργαλεία,
2 πετρελαιοκίνητες γεννήτριες μεγάλης ισχύος,
πλήθος από μπιτόνια που περιείχαν πετρέλαιο,
σωλήνες άρδευσης,
ηλιακό πάνελ, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,
2 κινητά τηλέφωνα και
1 ζεύγος μεγεθυντικά κιάλια παρακολούθησης.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/grebena-entopistike-organomeni-fyteia-kannabis

Φωτογραφία αρχείου: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις