Διαβάστε το δελτίο τύπου του Σωματείου των Υπαλλήλων του Κορυδαλλού:

 

Για ακόμη μία φορά ο συνδικαλιστικός πολιτισμός που πρεσβεύει το σωματείο μας λαμβάνεται ως αδυναμία. Προοίμιο δε θα χρειαστεί στο παρόν δελτίο τύπου …τα γεγονότα μιλούν μόνα τους:

Ενώ υπάρχει οργασμός προσλήψεων σε αστυνομία, στρατό, πυροσβεστική και λοιπές ένστολες υπηρεσίες (δικαίως φυσικά για την ασφάλεια του έθνους) το μεγαλύτερο Κατάστημα Κράτησης της χώρας συνεχίζει να λειτουργεί με ποσοστό κάλυψης μόνιμου προσωπικού περίπου στο 50% .

Για 2 ολόκληρους μήνες (Ιανουάριο έως Μάρτιο) το ελάχιστο αυτό προσωπικό υπηρέτησε προσηκόντως και αδιαλείπτως με ελάχιστα έως καθόλου ρεπό λόγω της καθυστέρησης στην ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων μας ΙΔΟΧ.

Οι οποίοι συνάδελφοί μας ,παρεμπιπτόντως, έμειναν εκτός μισθοδοσίας για 2 μήνες με τα έξοδα τους να «τρέχουν».

Πού να μην είχαμε προειδοποιήσει κιόλας από τον Οκτώβριο του 2019.

Το ότι σε λίγες ημέρες θα διανύσουμε το ήμισυ αυτού του έτους αλλά νυχτερινά και εξαιρέσιμα ακόμη δεν έχουμε δει να το σχολιάσουμε ή δεν πρέπει κι αυτό;

Το ότι κρατήσαμε την πανδημία εκτός Κορυδαλλού χωρίς καμία απολαβή σε αντίθεση με συναδέλφους μας σε άλλα καταστήματα είναι άξιο απορίας κι αυτό.

Το ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο υπαγόμαστε ως Σωφρονιστική Υπηρεσία μετά την ,σωστή κατά τ’αλλα, μεταφορά μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τι θα γίνει με τον υπηρεσιακό ρουχισμό και τα σήματα τι θα γίνει με τις υπηρεσιακές  ταυτότητες; Όλα αυτά τα ερωτήματα θέλουν άμεσα απάντηση.

Προοίμιο δεν αραδιάσαμε στο παρόν αλλά επίλογος θα χρειαστεί:

Η προκήρυξη 6Κ/2018 θα ολοκληρωθεί τέλη του 2020 ή αρχές του 2021;

Η προκήρυξη 6Κ του 2018 … ή μήπως θα πάμε για τρίτη φορά σε ανανέωση των συμβάσεων;

Μάλιστα …αλλά είπαμε το ΑΣΕΠ είναι μία από τις ανεξάρτητες αρχές και απολαμβάνει ασυλίας!

Μόνο η λέξη ντροπή αρμόζει στους φωστήρες του ανωτάτου συμβουλίου.

Άρα είναι επιτακτική η ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση ώστε οι επόμενες προσλήψεις να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ. Και φυσικά να γίνουν άμεσα αυτές οι προσλήψεις γιατί κι η 6Κ να ολοκληρωθεί (εδώ γελάμε) το ποσοστό κάλυψης του προσωπικού δε θα ξεπεράσει το 65%.

Υ.Γ. Την ώρα που συντασσότανε το παρόν ένα περίεργο δημοσίευμα ασχολήθηκε πάλι με το χώρο μας. Πότε; Τώρα… Τώρα που γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο, τώρα που γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την διεύθυνση του Καταστήματος ,τώρα που γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το διοικητικό, νοσηλευτικό και ιδίως το φυλακτικό προσωπικό να μείνει η μεγαλύτερη φυλακή των Βαλκανίων εκτός πανδημίας. Να υπάρχει ηρεμία και ασφάλεια για το προσωπικό αλλά και για τους κρατουμένους η πλειοψηφία των οποίων θέλει απλά να εκτίσει την ποινή της ήσυχα και ωραία.

Υ.Γ.2 Βρε «σατανάδες» τί πληροφορίες του δώσατε του ανθρώπου; 20 είμαστε όλοι κι όλοι !

Το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Αντωνακόπουλος  Κωνσταντίνος                   Μπαρμπάτσης   Παναγιώτης

πηγή:bloko.gr