Τρίκαλα – Κλοπές: Δύο συλλήψεις – Αναζητούνται τρία άτομα

Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν στην περιοχή Ταξιάρχες των Τρικάλων, κατά την διάρκεια επιχείρησης της Ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τοπικού τμήματος για την σύλληψη μιας ομάδας Ρομά που προσπάθησαν να λεηλατήσουν ένα λατομείο για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ένας από τους πέντε δράστες που επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, πάτησε τέρμα το γκάζι και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς και οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν για αρκετή ώρα, ώσπου να καταφέρουν να τον εγκλωβίσουν και να του βάλουν χειροπέδες. Λίγο αργότερα, συνελήφθη ένας ακόμη συνεργός του ενώ τρεις ακόμη διέφυγαν, αλλά τα στοιχεία τους είναι γνωστά και αναζητούνται.

Στα σπίτια δραστών, βρέθηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών κομμάτια από καλώδια χαλκού τα οποία διαπιστώθηκε πως είχαν κλέψει από το ίδιο λατομείο στις 19 Ιανουαρίου, ενώ κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, διάφορα εργαλεία, αλλά και… έπιπλα τα οποία είχαν κλαπεί από ένα επιπλοποιείο στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων στο διάστημα από τις 14 ως τις 21 Μαρτίου!

Ακόμη, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων κατηγορούμενοι για κλοπή, απείθεια, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση. Η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση εξετάζοντας αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.

πηγή:protothema.gr