Απέχουν αύριο από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι του Βόλου. Λόγω της αποχής αναμένεται να αναβληθεί η συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ικανού αριθμού κενών που ήδη υφίστανται σε οργανικές θέσεις πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Βόλου (και αναμένεται να διευρυνθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα), η μη άμεση αναπλήρωση των οποίων θα οδηγήσει, με μαθηματική βεβαιότητα και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφάσισε – πέραν των λοιπών ενεργειών παρέμβασης του Συλλόγου, ενώπιον του Άρειου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη δρομολόγηση λύσεων αντιμετώπισης του ζητήματος – την προειδοποιητική αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, αύριο Δευτέρα 21η Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της αποχής, σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο, «δεν επιτρέπεται η κατάθεση κάθε είδους δικογράφων, πλην των προτάσεων και της προσθήκης – αντίκρουσης, εφόσον την ημέρα της αποχής (21.09.2020) συμπληρώνεται η προθεσμία κατάθεσης αυτών. Δεν επιτρέπεται η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία». Αναφορικά με την αποχή των δικηγόρων στην ανακοίνωση του Συλλόγου τους αναφέρεται ότι «άδειες θα χορηγούνται για τις ακόλουθες περιπτώσεις: Παραγραφές – Προθεσμίες, ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από τον χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό, αυτόφωρη διαδικασία. Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του δικηγόρου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου».

Δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στους δικαστικούς υπαλλήλους
Οι δύο τελευταίες δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ στα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου και στις 2 Οκτωβρίου (20 υπάλληλοι κάθε φορά). Οι λίστες με τα ονόματα θα βρίσκονται στα γραφεία της γραμματέως του Συλλόγου Αγορίτσας Μπιντάκα.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις