“Δεν κρατιούνται οι έμποροι. Περιμένουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου να ανοίξουν” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος.

Μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα, ο κ. Οντόπουλος, ανέφερε ότι οι έμποροι θέλουν να ανοίξουν, καθώς η ρευστότητα όλο αυτό το διάστημα ήταν ανύπαρκτη και τα μέτρα δεν ικανοποίησαν.

Όσον αφορά στην κίνηση των e-shop, ο κ. Οντόπουλος, επεσήμανε ότι “Όσοι διέθεταν e-shop, γίνανε σημαντικές πωλήσεις, όχι μόνο ως προς τους τζίρους” κάνοντας λόγο για κάλυψη του 70 – 80% των δραστηριοτήτων, ενώ παραγγελίες γίνονταν σε όλη την Ελλάδα. “Τα e-shop αύξησαν το μερίδιο αγοράς” δήλωσε.

Σε σχετική ερώτηση για εκπτώσεις ή προσφορές από τα καταστήματα, ο κ. Οντόπουλος σημείωσε ότι “για την περιοχή μας οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είχαν διάρκεια 1-10 Μαΐου. Εμείς ανοίγουμε στις 11 Μαΐου. Οι έμποροι μπορούν να κάνουν προσφορές σε συγκεκριμένα είδη για συγκεκριμένες ημέρες και με διαφορά 60 ημερών.

Ερωτηθείς για το πόσες επιχειρήσεις, λόγο της κατάστασης δε θα μπορέσουν να ανοίξουν, ο Πρόεδρος τόνισε “επίσημα στοιχεία προς το παρόν δεν έχουμε. Ανεπίσημα κι απ’ όσα γνωρίζουμε δε θα είναι μεγάλο το ποσοστό, καθώς κάποιες από τις επιχειρήσεις που δε θα ανοίξουν, ήταν ήδη δρομολογημένες να μην λειτουργήσουν

“Προς το τέλος του χρόνου, θα δούμε τις συνέπειες απ’ όλα αυτά” δήλωσε και συνέστησε ψυχραιμία στους εμπόρους ευχαριστώντας παράλληλα τους καταναλωτές για την προτίμησή τους.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις