Αίσθηση από την ομιλία του Κ. Γρηγοριάδη στη βουλή για το Πολυτεχνείο- Μπέρδεψε το όνομα του ιστορικού στελέχους της ΕΔΑ

«Φερθήκατε χειρότερα στον Βαρουφάκη απ’ ότι το παρακράτος της Δεξιάς στον Λαμπράκη» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σχετικά με τα όσα έγιναν ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την απαγόρευση της πορείας των επτά μελών του κόμματός του προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

«Περάσατε όλα τα όρια της Δημοκρατικής νομιμοποίησης. Που στοχοποιήσατε και τελικά χτυπήσατε κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Αυτό δεν τόλμησε να το κάνει το παρακράτος της Δεξιάς όταν ο τεράστιος γιατρός και βουλευτής ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης, περπάτησε την ιστορική διαδρομή του Μαραθώνα, στην πορεία Ειρήνης, και τότε σας θυμίζω είχε απαγορευτεί η πορεία, ο βουλευτής δεν εμποδίστηκε να την πραγματοποιήσει. Εσείς φερθήκατε στον Γιάνη Βαρουφάκη, χειρότερα πιο ανάλγητα και λιγότερο Δημοκρατικά απ’ όσο φέρθηκε το παρακράτος στον Χρήστο Λαμπράκη. Κρατήστε το για την ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 έκανε λάθος, ωστόσο, το όνομα του ηρωικού βουλευτή της ΕΔΑ, τον οποίο αποκάλεσε Χρήστο Λαμπράκη και όχι Γρηγόρη Λαμπράκη. Το περίεργο, ωστόσο, πως δεν βρέθηκε κανείς μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του κοινοβουλίου να διορθώσει αυτό το προφανώς εκ παραδρομής λάθος του κ. Γρηγοριάδη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις