Στο άκουσμα της απόφασης ακούστηκαν χειροκροτήματα

Το δικαστήριο επέβαλλε με απόφασή του στον καθένα κατηγορούμενο 15 χρόνια κάθειρξης για το ομαδικό βιασμό και ισόβια επίσης στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Στο άκουσμα της απόφασης ακούστηκαν χειροκροτήματα, γεγονός που προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της προέδρου.

Νωρίτερα, ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Στους δυο κατηγορούμενους το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τώρα συνεδριάζει για να ανακοινώσει την τελική απόφασή του επί των ποινών.

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενους και 15 χρόνια κάθειρξη (στον καθένα) για το αδίκημα του βιασμού.

Η εισαγγελέας σημείωσε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Κατερίνα Μάνθου

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις