Ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή τα 3.000 rapid test για τον κορονοϊό που θα διενεργήσει δωρεάν σε πολίτες ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και τον καθηγητή κ. Κων. Γουργουλιάνη.

Ηδη βρίσκονται στη Λάρισα, για εκπαίδευση, οι νοσηλευτές που θα στελεχώσουν, μαζί με γιατρούς του Πανεπιστημιακού, τα υγειονομικά συνεργεία.

Η δειγματοληψία θα γίνει στο ΚΑΠΗ ΘΕΟΦΙΛΟΣ της πλατείας Ρήγα Φεραίου και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Καισαρείας – Εφραιμίδου) από τις 10.00 π.μ έως 17.00.μ.μ

Αν δεν καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σύνολο των τεστ το διήμερο αυτό, η δειγματοληψία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη και το κοινό θα ενημερωθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος ανέφερε πως θα γίνουν 3.000 τεστ και θέλει να ελπίζει πως τα θετικά σε κορονοϊό  δεν θα ξεπεράσουν τα 150, τα οποία θέτουν όριο συναγερμού οι ειδικοί.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη, σε ανάλογη ενέργεια με δωρεάν τεστ στην παραλία της πόλης, καταγράφηκε υψηλό ποσοστό μολύνσεων τα οποία έφεραν το πρώτο σκληρό lockdown του δεύτερου κύματος με επαγγελματικούς φορείς να διαμαρτύρονται για την …πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και να ζητούν εθνική πολιτική στα δωρεάν τεστ και όχι στοχοποίηση περιοχών.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις