Κάλεσμα για συγκέντρωση απευθύνουν μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και μέλη σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το κάλεσμα είναι για τις 12 το μεσημέρι, στο Αγ. Βενιζέλου ενώ την ίδια ημέρα πρόκειται να πραγματοποιηθούν και δράσεις γειτονιάς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι στηρίζει τη συγκέντρωση, παρότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και δεν επιτρέπονται μαζικές συγκεντρώσεις. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιμέτωπη με την διπλή κρίση της πανδημίας και της παγκόσμιας οικονομίας, κλιμακώνει την επίθεση στις κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα, σκορπίζοντας πακέτα δις ευρώ στις τράπεζες και στα αφεντικά. Ξέρει πως για να περάσει την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της χρειάζεται να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία, να κτυπήσει το μαζικό κίνημα και τον κόσμο που αντιστέκεται.

Όμως, η πολιτική της βρίσκει αντιστάσεις παντού. Οι εργαζόμενοι και οι νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η αντιφασιστική διαδήλωση στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο, η 17 Νοέμβρη, η πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη μας εμπνέουν και μας δείχνουν το δρόμο να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε.

Δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη, οι εμπειρίες της εργατικής τάξης και της νεολαίας είναι πολύ πιο βαθιές και πλούσιες. Η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τα όρια της κοινοβουλευτικής διαχείρισης του συστήματος. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά μπορεί και πρέπει να μπει μπροστά ενάντια στη κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί. Για να κερδίσουν οι αγώνες, για να μην περάσει αυτή η πολιτική. Για να σταματήσει μια για πάντα το σύστημα που δίνει στις τράπεζες και το κεφάλαιο, στους διεθνείς τοκογλύφους και τις πολυεθνικές του πολέμου λεφτά, ενώ για την λαό και την νεολαία κρατάει την φτώχια, την ανεργία, την μετανάστευση, την καταστολή και τελικά τις “σφαίρες”!. Για να βαδίσουμε στην προοπτική της εργατικής επανάστασης και του σοσιαλισμού.

Η Κυριακή 6 του Δεκέμβρη είναι ημέρα μνήμης και αγώνα“.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις