Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος της κινητοποίησης των φοιτητών είναι τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως επισημαίνουν, από πλευράς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας μία ανάσα πριν το άνοιγμα των πανεπιστημίων και των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου.

Οι φοιτητές απαιτούν μια γενναία χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες τους, προσλήψεις επαρκούς διδακτικού προσωπικού καθώς και την ενίσχυση με υπαλλήλους που θα μεριμνήσουν για την καθαριότητα, την εξεύρεση διαφόρων χώρων που θα διαμορφωθούν κατάλληλα για τις διαλέξεις, για να μπορέσουν τα τμήματα να διασπαστούν σε μικρότερα αλλά και όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά), με κρατική υπευθυνότητα, για όλους τους φοιτητές.

“Πάρτε μέτρα να ανοίξουν τώρα όλα τα πανεπιστήμια. Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές και τα όνειρά μας” αναγράφει το κεντρικό πανό των φοιτητικών συλλόγων.

Νωρίτερα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην οδό Αγίας Σοφίας, όπου και πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με ομιλίες εκπροσώπων των τμημάτων των σχολών που διοργανώνουν την εν λόγω κινητοποίηση.

Αυτήν την ώρα οι φοιτητές κινούνται κατά μήκος της οδού Ερμού με μέτωπο δυτικά και θα κατευθυνθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με το σημείο όπου κινούνται οι διαδηλωτές προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κυκλοφοριακά προβλήματα.

|

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΗΤΣΑΓΓAΣ

πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις