Ποια Αμερική; Η αστυνομική καταδίωξη που εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για σχεδόν 30 χιλιόμετρα, δηλαδή από την περιοχή του Γιόφυρου μέχρι και τις Σίσες (!), δεν έχει προηγούμενο.

Η προκλητική και άκρως επικίνδυνη, όπως περιγράφεται, οδηγική συμπεριφορά 38χρονου με ποινικό παρελθόν-αποφυλακίστηκε προ εβδομάδων-κινητοποίησε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν βάρδια στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και περιπολικό του ΒΟΑΚ, στον τομέα του Ρεθύμνου.

Ο 38χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν «φτιαγμένος», οδηγούσε  σαν κινούμενη βόμβα ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα. Οι περιγραφές για τα όσα συνέβησαν σοκάρουν, καθώς από θαύμα δεν προκλήθηκαν τροχαία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Μιλούν για τρελές ταχύτητες, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθειες εμβολισμού περιπολικού.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος οδηγούσε ένα μικρό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, επιχείρησε να πέσει σκοπίμως, όπως υποστηρίζεται, πάνω σε περιπολικό, το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στο ύψος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Εκείνος κινούνταν από τη λ. 62 Μαρτύρων προς Γιόφυρο και το περιπολικό προς Αμμουδάρα.

Αναφέρεται ότι έκανε σκοπίμως ελιγμό, ενώ με προκλητικό τρόπο ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο στο πλήρωμα του περιπολικού, συνεχίζοντας μία άκρως επικίνδυνη πορεία. Κόντεψε να ανέβει στη διαχωριστική νησίδα ενώ πέρασε το κόκκινο φανάρι πατητός.

Στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ ανέφεραν στην «Π» ότι ήταν ο ίδιος που προκάλεσε την τεράστια κινητοποίηση αφού ήταν άκρως επικίνδυνος οδηγικά. Οι αστυνομικοί ενεργοποίησαν τον φάρο και τις σειρήνες και τον ακολούθησαν. Μέχρι τότε δεν ήξεραν ποιος είναι ο οδηγός. Άλλωστε το αυτοκίνητο ήταν ενοικιαζόμενο.

Ο 38χρονος βγήκε στην εθνική με τις μπάντες και κινήθηκε προς Ρέθυμνο. Για κακή του τύχη το περιπολικό τον ακολούθησε, καλώντας τον κατ’ επανάληψη από τη μεγαφωνική να κάνει στην άκρη και να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Όμως εκείνος συνέχισε ακάθεκτος και ακόμα πιο επικίνδυνος.

Παράλληλα πίσω ακολουθούσαν οι αστυνομικές ενισχύσεις που στο μεταξύ είχαν κληθεί, δεύτερο περιπολικό της Άμεσης Δράσης και  έξι μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Μεταμεσονύκτιες ώρες η εθνική οδός έμοιαζε με τα λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δένδρου από τους αναμμένους φάρους. Ο 38χρονος, σύμφωνα πάντα με αστυνομικούς κύκλους, κινούνταν ακόμα και με ταχύτητα 170 χιλιομέτρων. Το ενοικιαζόμενο δεν πήγαινε… πετούσε με 8άρια.

Κάθε φορά που οι δυνάμεις της Αστυνομίας τον πλησίαζαν, εκείνος προσπαθούσε να εμβολίσει τα υπηρεσιακά οχήματα ή άλλες στιγμές έμπαινε σκοπίμως στο αντίθετο ρεύμα για να τους εκβιάσει και να «κόψουν» ταχύτητα.

Αναφέρεται ότι στις στροφές της Αγίας Πελαγίας ήταν σε όλη τη διαδρομή στο αντίθετο ρεύμα, ενώ με τον προφυλακτήρα χτυπούσε τα διαχωριστικά κολονάκια που έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο τμήμα του δρόμου.

Ευτυχώς που λόγω του προχωρημένου της ώρας η εθνική είχε περιορισμένη κίνηση, ενώ οι σειρήνες και οι αναμμένοι φάροι περιπολικών και μηχανών προειδοποιούσαν κατά κάποιο τρόπο τους διερχόμενους οδηγούς.

Το θρίλερ σταμάτησε περίπου στο ύψος των Σισών καθώς τα λάστιχα του ενοικιαζόμενου είχαν ήδη χάσει αέρα και το όχημα σχεδόν γλιστρούσε στο αντίθετο ρεύμα. Τελικά ακινητοποιήθηκε όμως ο 38χρονος σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να βγει από το αυτοκίνητο.

Γαντζώθηκε από το τιμόνι που λίγο έλειψε να το «ξεριζώσει». Φέρεται να αντιστάθηκε με σθένος στους αστυνομικούς που πάλεψαν για να του περάσουν χειροπέδες. Φέρεται μάλιστα να βρέθηκε και ένα φιξάκι κοκαΐνης, το οποίο εικάζεται ότι προσπάθησε να καταπιεί, όμως του έπεσε από το στόμα και έτσι το βρήκαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που είχαν καταφθάσει στον τόπο.

Σε βάρος του 38χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διάφορες κατηγορίες όπως επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση κ.α.

Πήρε προθεσμία να δικαστεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ευαγγελία Καρεκλάκη

πηγή:patris.gr-bloko.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις