Αθήνα και ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αυτογελοιοποιούνται μετά το χθεσινό φιάσκο της συμφωνίας με την Άγκυρα , καθώς τώρα αλληλο-διαψεύδονται για το αν υπήρχε συμφωνία ή όχι, ενώ Όρουτς Ρέις και τουρκικός στόλος συνεχίζουν να «αλωνίζουν» λίγα μίλια από τη Ρόδο.

Όλα ξεκίνησαν χθες από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη δεύτερη μέρα της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις οποίες Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ακυρώσουν εκατέρωθεν τις ασκήσεις 28 & 29 Οκτωβρίου, τις ημέρες των εθνικών τους εορτών.

Όμως λίγες ώρες αργότερα η Άγκυρα ανακοίνωσε καινούργιες ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις… 27, 28 & 29 Οκτωβρίου, απέναντι από το Καστελόριζο!

Σήμερα, μία μέρα μετά το φιάσκο, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ισχυρίζεται πως ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία και αναφέρει πως πρόκειται για μία πρόταση του κ. Στόλτενμπεργκ, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρονικό και γεωγραφικό προσδιορισμό της πρότασης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπως επίσης αν αφορά και στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο ή και τα δύο. 

Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ επιμένει ότι υπήρξε συμφωνία Ελλάδος – Τουρκίας, αλλά… μόνο το Αιγαίο και όχι την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τραγέλαφος… 

Μετά το χθεσινό έγινε πλέον πασιφανές πως ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κ.Στόλτενμπεργκ είναι ο «αυτοφοράκιας» των ΗΠΑ που δεν διαθέτει καμία δικαιοδοσία ούτε κάποιο ειδικό βάρος για να διαμεσολαβήσει μεταξύ Άγκυρας & Αθήνας και μαζί με τον εαυτό του εκθέτει και την Ελλάδα.

Στην κυβέρνηση κανονικά δεν θα πρέπει ούτε να ξαναμιλήσουν μαζί του σε υψηλό επίπεδο και να στέλνουν κάποιο χαμηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΘΑ.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις