Δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό έχουν δώσει οι μισθωτές των θυρίδων και οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος

print sharing button

Στο ενδεχόμενο να είχαν νοικιάσει θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό, ώστε να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στον στόχο τους χωρίς την παρουσία υπαλλήλων ή την καταγραφή τους από κάμερες, καθώς στον χώρο δεν υπάρχει σύστημα βιντεοληπτικής καταγραφής, στρέφεται η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής για τους δράστες της κλοπής-μαμούθ, που θυμίζει «La Casa de Papel»!

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ως χρόνος διάπραξης της διάρρηξης στις τέσσερις θυρίδες ασφαλείας προσδιορίζεται η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου. Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί αντιπαραβάλουν τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στο βιβλίο επισκεπτών των θυρίδων της τράπεζας και καλούν για κατάθεση τους μισθωτές τους, προκειμένου να καταγράψουν όλα τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στον χώρο το επίμαχο διάστημα, είτε ως πελάτες, είτε ως υπάλληλοι της τράπεζας.

Ήδη, όλοι οι μισθωτές των θυρίδων και οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος έχουν δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει όλα τα πλάνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος, το οποίο κρατάει αρχείο περίπου δύο μηνών. Οι ερευνητές της Ασφάλειας εξετάζουν την πιθανότητα οι δράστες να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των τεσσάρων γυναικών που είχαν μισθώσει τις «χρυσές» θυρίδες, έχοντας πληροφόρηση εκ των έσω.

Εμπλοκή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για τον λόγο αυτό, στις έρευνες έχει εμπλακεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνά αν έδιναν μέσα από αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα το στίγμα της παρουσίας τους σε διάφορα γεωγραφικά σημεία εκτός Αθηνών, καθώς ο/οι δράστης/ες φαίνεται να ήξερε/αν ότι δεν θα επισκεφθούν άμεσα την τράπεζα.

Η κλοπή, με λεία μετρητά και τιμαλφή αξίας 5.000.000 ευρώ, αποκαλύφθηκε, όταν η σύζυγος ενός γνωστού επιχειρηματία πήγε στις 13 Νοεμβρίου στην τράπεζα και επιχείρησε να ανοίξει τη θυρίδα της, αλλά το κλειδί της δεν άνοιγε το κουτί. Έτσι, κλήθηκε τεχνικός της τράπεζας που το άνοιξε και τότε διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο σε μετρητά και κοσμήματα είχε εξαφανιστεί! Κατά την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν παραβιασμένες με την ίδια μεθοδολογία άλλες τρεις θυρίδες, στις οποίες οι δράστες είχαν σπάσει τις «γλώσσες» των κλειδαριών, χωρίς να φαίνεται εξωτερικά η παραβίαση.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις