Κουτσούμπας: Ανατροπή της πολιτικής που μετατρέπει το λαό σε ενοικιαστή στο σπίτι του

45

Αναφερόμενος, διεξοδικά, σε διατάξεις του νομοσχεδίου  επισήμανε ότι «ο μισθωτός μετατρέπεται στην πράξη σε δούλο της τράπεζας», ενώ και «η πρώτη κατοικία εκποιείται και οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε νοικάρηδες στα σπίτια τους για τα οποία έχουν ήδη πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην σημερινή του ομιλία στη Βουλή τόνισε ότι με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, η κυβέρνηση «προστατεύει τα κεφάλαια των τραπεζών υποχρεώνοντας τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά να καταβάλλουν το μέγιστο δυνατό από τα πενιχρά τους εισοδήματα προκειμένου να εισπράξουν οι τράπεζες».

Αναφερόμενος, διεξοδικά, σε διατάξεις του νομοσχεδίου  επισήμανε ότι «ο μισθωτός μετατρέπεται στην πράξη σε δούλο της τράπεζας», ενώ και «η πρώτη κατοικία εκποιείται και οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε νοικάρηδες στα σπίτια τους για τα οποία έχουν ήδη πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες».

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο κατατίθεται «σε μια περίοδο που οι τράπεζες χρειάζονται την αποφυγή νέων κόκκινων δανείων για να καρπωθούν τα διάφορα πακέτα της ΕΚΤ».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ «ολοκληρώνει το πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων το οποίο ξετυλίγεται εδώ και μια δεκαετία: Από το νόμο Κατσέλη μέχρι το σημερινό νομοσχέδιο, αποτελεί για την ίδια αντιδραστική κατεύθυνση αντιμετώπισης στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, της μεταφοράς τους στις πλάτες των εργαζόμενων, των επαγγελματιών».

Σημείωσε, ακόμα, ότι η λεγόμενη «κουλτούρα πληρωμών» και «η υποχρέωση του λαού να πληρώσει το μέγιστο δυνατό» ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ΝΔ σήμερα να φέρνει «και την τριετή εργασία υπέρ της τράπεζας» προσθέτοντας ότι η ΝΔ «πάει παραπέρα» και το πλαίσιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είναι πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δίνει την «χαριστική βολή» και «στην πατέντα για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που είναι και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού «δεν δανείστηκε για να κάνει επενδύσεις σε μεγαλεπίβολα επενδυτικά σχέδια, αλλά για να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της και να ικανοποιήσει επιτακτικές ανάγκες που δεν μπορούσαν να καλυφθούν αλλιώς» και πρόσθεσε ότι οι πραγματικοί στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι οι μεγαλομέτοχοι, οι εφοπλιστές, οι ιδιοκτήτες μεγάλων Ανώνυμων Εταιρειών που επιδοτούνται πολλαπλώς, κρύβονται πίσω από εταιρικά σχήματα και δεν πληρώνουν ποτέ, ενώ οι κυβερνήσεις ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να τους κυνηγήσουν.

Όπως τόνισε «η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική διαχείρισης υπέρ των ομίλων τσάκισε μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους μικρούς επιχειρηματίες και οδήγησε στα περιβόητα κόκκινα δάνεια».

Είπε ότι η κυβέρνηση «καταδικάζει στην ίδια ομηρία με τους μισθωτούς και συνταξιούχους, και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα των ελεύθερων επαγγελματιών «ήταν και είναι οι πολιτικές που διογκώνουν αυτά τα χρέη, ειδικά σε συνθήκες κρίσης και με δεδομένη την κυριαρχία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην πολυαγαπημένη σας ελεύθερη αγορά».

Πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να περιορίσει τα καθημερινά βάσανα των επαγγελματιών θα υιοθετούσε τα αιτήματα των μαζικών φορέων τους και τις προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή.

newpost.gr

Photo: Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like