Οι εξελίξεις τρέχουν στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, με τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη να δίνει έναν τιτάνειο αγώνα και να ζητά και πάλι την αναβάθμιση της κατηγορίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Είναι σαφές όμως ότι κάτι δεν πάει καλά με την παρούσα κυβέρνηση, η οποία προεκλογικά είχε φτάσει ακόμα και στο σημείο να «χρησιμοποιεί» το ολοκαύτωμα στο Μάτι, με στελέχη της να προαναγγέλλουν ακόμα και εξεταστική! Μία πράξη που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αφού τόσα είχαν ακουστεί για πολιτικές ευθύνες πίσω από την πρωτοφανή τραγωδία. Και όμως όχι μόνον εξεταστική δεν έγινε, αλλά οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι αντί να τιμωρηθούν από την κυβέρνηση, άρχιζαν να αναβαθμίζονται ο ένας μετά τον άλλον και να ανέρχονται σε δυσθεώρητα αξιώματα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο έντιμος δικαστικός λειτουργός Αθανάσιος Μαρνέρης, βλέπει τον αγώνα του να προσκρούει σε μία συνεχή άρνηση. Και τώρα μάλιστα να στοχοποιείται από κυβερνητικά μέσα, διότι προσπαθεί να το πράξει το αυτονόητο. Να αναβαθμίσει τις κατηγορίες από πλημμελήματα και κακουργήματα, ώστε η δικαιοσύνη να έχει τα όπλα για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για αυτή την μαζική δολοφονία Ελλήνων.

Ο ανακριτής θα ζητήσει για τρίτη φορά αλλαγή κατηγορίας, από πλημμέλημα σε κακούργημα, για το Μάτι

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιος δεν θέλει να πέσει άπλετο φως για τα γεγονότα που οδήγησαν στην δολοφονία 100 και πλέον Ελλήνων πολιτών; Διότι υπάρχουν καταγγελίες πως δεν γνωρίζουμε ούτε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών!

Πως είναι δυνατόν μέσα που απηχούν την πρόθεση της κυβέρνησης και μάλιστα έχουν χρησιμοποιηθεί πολλάκις από την κυβέρνηση για να πιέσουν, ακόμα και να εκβιάσουν, λειτουργούς της δικαιοσύνης τώρα να στοχοποιούν τον ανακριτή;

Ποιος δεν θέλει να βγει η αλήθεια για το Μάτι; Διότι κυκλοφορούν πολλά στο διαδίκτυο αλλά δεν τολμάμε να σκεφτούμε ότι είναι αλήθεια. Υπάρχουν και τα πραγματικά περιστατικά με την κυβέρνηση να δίνει σκανδαλώδη στήριξη σε αυτούς που υποτίθεται ότι θα έκλεινε φυλακή.
Εάν λοιπόν κάποιοι συνεχίσουν να σαμποτάρουν το έργο του ανακριτή, και όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει αποστάσεις από φιλικά της μέσα που τον στοχοποιούν, τότε ο καθένας θα μπορεί να υποθέσει ότι θέλει.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις