Νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου ζήτησαν οι έμποροι της λαϊκής αγοράς ένδυσης-  υπόδησης που βιώνουν τον αποκλεισμό από την εργασία τους εξαιτίας της απόφασης του να αναστείλει τη λειτουργία τους.

Σήμερα το προεδρείο του Σωματείου εμπόρων ένδυσης – υπόδησης και βιομηχανικών προϊόντων, «Γόρδιος Δεσμός» συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να επιτραπεί στους πωλητές που είναι νόμιμοι να εργαστούν κανονικά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ανδρέας Αϊβαζόγλου, θα ζητήσουν νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου– ο οποίος, σε προηγούμενο αίτημά τους εμφανίστηκε αδιάθετος, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από το γραφείο του – με απώτερο στόχο να επιστρέψουν στην εργασία τους τουλάχιστον στο τέλος της εβδομάδας.

«Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική» δήλωσε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ ο κ. Αϊβαζόγλου, προσθέτοντας πως με τη δημαρχιακή απόφαση «κινδυνεύουν οι συνάδελφοι που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, να περάσουν στο στρατόπεδο των χρεωμένων. Μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να πληρωθούν οφειλές και ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ και τον δήμο, είναι κρίμα για την οποιαδήποτε αιτία να βγαίνουμε εκτός επαγγελματικού παιχνιδιού. Οι 58 θα έπρεπε να εργάζονται απρόσκοπτα, κάνουν αγώνα εκπλήρωσης για να τηρούν τις υποχρεώσεις τους και εμείς, οι νόμιμοι που θα εργαστούμε, θα βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας που έχουν την υποχρέωση απέναντι στον δήμο, για να περάσει η ρύθμιση που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις οφειλές συνολικά».Ο κ. Αϊβαζόγλου απηύθυνε έκκληση στους μικροπωλητές των οποίων η άδεια είναι σε κατάσταση αναστολής, «να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν το εμπόδιο να μη λειτουργήσουν οι λαϊκές και να μην δουλέψουν οι συνάδελφοι. Η απόφαση δημιουργεί δύο στρατόπεδα, γι αυτό πρέπει να είμαστε μαζί. Δεν είναι εποχή για να ληφθούν τέτοια μέτρα. Να επιτρέψουν στους νόμιμους να εργαστούν κι εμείς θα τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν στη δουλειά».

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις