Στα ίχνη προσώπων που δρουν στο παρασκήνιο και κινούνται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα χρηματοδοτείται από ρωσικά κεφάλαια, βρίσκονται οι αμερικανικές (και όχι μόνο) υπηρεσίες Η σχετική κινητικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ωστόσο εσχάτως έχει αναζωπυρωθεί με αφορμή και τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Πρόκειται περί ενός σχεδίου που έχει τεθεί επί τάπητος εδώ και χρόνια, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να λάβει σάρκα και οστά μέχρι και σήμερα. Στις παρασκηνιακές διεργασίες, εκτός από διάφορα πολιτικά πρόσωπα, μετέχουν επιχειρηματίες και εκδότες.

Με «όχημα» τα εθνικά θέματα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της συγκρότησης ενός φορέα που στοχεύει στην αποδυνάμωση του σημερινού πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προς το παρόν, όλες οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα γίνονται κάτω από καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αποκαλυφθεί το σχέδιο πριν ακόμη είναι όλα έτοιμα.

Ρόλο και λόγο στην εξέλιξη της όλης ιστορίας φαίνεται ότι παίζουν και μονές του Αγίου Ορους, οι οποίες συνδέονται διαχρονικά με το Κρεμλίνο. Το γεγονός ότι πριν από περίπου είκοσι ημέρες επισκέφθηκε, ιδιωτικώς εν μέσω κορονοϊού, το Ορος ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, μόνο ως τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Απεναντίας, οι γνωρίζοντες θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος γνωρίζει από πρώτο χέρι το σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά και στοχεύει στη δημιουργία πολιτικού φορέα. Αλλωστε, κανείς δεν παραβλέπει ότι διαχρονικά ο ρωσικός παράγοντας ήθελε να έχει κάποιον ρόλο στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Φυσικά, ουδέποτε οι Αμερικανοί επέτρεψαν να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ετσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να προκύψει ένας σχηματισμός που θα στοχεύει στο να κάνει αποκλειστικά και μόνο ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πρεσβείες που παρακολουθούν τη σχετική δραστηριότητα έχουν ήδη εντοπίσει τόσο τους εμπνευστές όσο και τα «οχήματα» που χρησιμοποιούνται ως προς την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Το εντυπωσιακό στην όλη ιστορία συνδέεται με την πληροφορία που θέλει πρώην βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. να έχουν ήδη «στρατολογηθεί», ενώ λέγεται ότι έχουν γίνει σχετικές κρούσεις σε πρόσωπα όπως είναι ο πρώην αρχηγός του Στρατού Φραγκούλης Φράγκος.

Επίσης, λέγεται ότι με την ιδέα της σύμπραξης με έναν τέτοιον σχηματισμό φλερτάρει και αρχηγός κόμματος που βρέθηκε εκτός Βουλής στις τελευταίες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που σημειώνουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι ότι για πρώτη, ίσως, φορά ο ρωσικός παράγοντας δείχνει να έχει βρει αξιόπιστους συνομιλητές.

Γιάννης Κουρτάκης
parapolitika.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις