Προθεσμία μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν στην κατάθεση φακέλων και στην αίτηση σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης έχουν οι ιδιοκτήτες 1.664 ακινήτων σε Βόλο, Νέα Ιωνία, Άλλη Μεριά, Μακρινίτσα, Πορταριά, Κατηχώρι και Σταγιάτες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ, το οποίο θα συμπεριληφθεί στον λογαριασμό της ύδρευσης.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Αντιρρήσεις εξέφρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Ριζόπουλος, που εκτίμησε πως το κόστος για κάθε σύνδεση θα φτάσει τουλάχιστον τις 2.000 ευρώ και πρότεινε να βρεθεί τρόπος να επιδοτηθούν όσοι θέλουν να συνδεθούν «αντί να απειλεί και να εκβιάζει η ΔΕΥΑΜΒ», όπως ανέφερε.

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργου Τόρη, ήταν ότι οι συνδέσεις έπρεπε να έχουν γίνει από πολλά χρόνια νωρίτερα και πως αν δεν υπάρξει σύνδεση με το αποχετευτικό η Επιχείρηση θα επιβαρυνθεί με «τσουχτερά» πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Νέα Ιωνία τα περισσότερα μη συνδεδεμένα ακίνητα

Σύμφωνα με την εισήγηση, εκκρεμούν συνδέσεις σε 1.664 ακίνητα και πιο συγκεκριμένα, 206 στον Βόλο, 1.100 στη Νέα Ιωνία, 84 στην Άλλη Μεριά, 30 στη Μακρινίτσα και 244 σε Πορταριά – Κατηχώρι – Σταγιάτες.

Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ, υπάρχει πληθώρα παραπόνων από καταναλωτές για αποφράξεις των ιδιωτικών τους δικτύων αποχέτευσης, οι βλάβες των οποίων εδράζονται στην κακή κατασκευή της ιδιωτικής σύνδεσης με το δίκτυο. Σε κάθε νέα σύνδεση ο αιτών είναι υποχρεωμένος να αναγγέλλει τη φυσική πραγματοποίηση της σύνδεσης, καταθέτοντας τη σχετική βεβαίωση. Ο χρόνος κατάθεσης της βεβαίωσης είναι τρεις μήνες από την άδεια εκτέλεσης της σύνδεσης από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί πως μετά την έκδοση βεβαίωσης για τη λήψη οικοδομικής άδειας, οι ενδιαφερόμενοι δεν επανέρχονται για τακτοποίηση του δικαιώματος και του τέλος διακλάδωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ, έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τους φακέλους και τις αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Εάν λήξει η προθεσμία, θα επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ, που θα συμπεριληφθεί στον επόμενο μετά την 30η Σεπτεμβρίου Λογαριασμό, θα χρεωθούν τέλη αποχέτευσης σε όλα τα ακίνητα που έχουν υποχρέωση σύνδεσης, ενώ θα υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά από τη ΔΕΥΑΜΒ.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις