Ο δήμαρχος υπέκυψε στην πίεση του εμπορικού κόσμου που δραστηριοποιείται γύρω από την Αθηνάς

«Ράβε-ξήλωνε στην Πανεπιστημίου» είναι ο τίτλος που ταιριάζει στην κατάσταση με τον Μεγάλο Περίπατο, αφού την απόδοση μιας λωρίδας παραπάνω για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου πρότεινε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 27 Ιουλίου, που συζήτησε την παράταση των μέτρων του Μεγάλου Περιπάτου.

Η πρότασή του για την επιπλέον μια λωρίδα στα αυτοκίνητα πέρασε με πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, που συνεδρίασε για το ζήτημα.

Το σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος υπέκυψε στην πίεση του εμπορικού κόσμου που δραστηριοποιείται γύρω από την Αθηνάς.

Όπως και να ’χει, αν και ο Μεγάλος Περίπατος… μικραίνει, η δημοτική αρχή έχει ήδη προβεί σε υπέρογκες δαπάνες για να προμηθευτεί αστικό εξοπλισμό που τώρα δεν είναι απαραίτητος στο σύνολό του, όπως π.χ τα παγκάκια που μπήκαν σε διάφορα σημεία και θα ξηλωθούν.

Τα προσωρινά μέτρα είχαν επιβληθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που λήγει στις 21 Αυγούστου 2020 και μπορούσαν να παραταθούν για άλλο ένα τρίμηνο, αφού υπάρχει σχετικό αίτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Κώστας Μπακογιάννης απέδωσε αυτή την αλλαγή πορείας και στην παρατήρηση ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι αυξημένοι κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, προφανώς λόγω μέτρων πανδημίας και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο κέντρο η κατάσταση παραμένει δύσκολη, παρόλο που βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και η κίνηση παραμένει μεγάλη στα σημεία που έχει δημιουργηθεί ο μεγάλος περίπατος.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
πηγή:Lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις