Σε σχετική ανακοίνωση δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες για τον λόγο καταδίκης του

Έναν Καναδό πολίτη σε θάνατο καταδίκασε κινεζικό δικαστήριο, καθώς τον έκρινε ένοχο για παρασκευή ναρκωτικών εντός των εδαφών της μεγαλύτερης πληθυσμιακά χώρας του κόσμου. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που εδώ και ενάμιση χρόνο οι σχέσεις Οτάβας και Πεκίνου είναι τεταμένες.

Ο Καναδός, που ταυτοποιήθηκε ως Σου Γουεϊχόνγκ, καταδικάστηκε ύστερα από δίκη στην πόλη Γκουανγκτζόου, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου της πόλης στην ιστοσελίδα του, την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τι είδους ναρκωτικά καταδικάστηκε ότι παρασκεύαζε, ούτε δίνονται άλλες λεπτομέρειες για το έγκλημά του. Το δικαστήριο ζήτησε να κατασχεθεί η περιουσία του.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γουενμπίν, ερωτηθείς για την υπόθεση σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι τα εγκλήματα που αφορούν ναρκωτικά είναι πολύ σοβαρά και όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

«Οι αρμόδιες αρχές της Κίνας χειρίστηκαν στην υπόθεση ανεξάρτητα, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Δεν νομίζω ότι θα έχει αντίκτυπο στις σχέσεις Κίνας-Καναδά», προειδοποίησε ο Γουάνγκ.

Ένας Κινέζος υπήκοος, ο Γουέν Γκουανγκσιόνγκ, επίσης κατηγορήθηκε για παρασκευή ναρκωτικών στην ίδια υπόθεση και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ανέφερε το δικαστήριο στην ανακοίνωσή του.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν σημαντικά, αφού ο Καναδάς έθεσε υπό κράτηση την Μενγκ Ουανγκζού, οικονομική διευθύντρια του κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei Technologies, στο Βανκούβερ στα τέλη του 2018, ύστερα από ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις ΗΠΑ.

Η Κίνα καταδίκασε πέρυσι τους Καναδούς Ρόμπερτ Λόιντ Σελενμπέργκ και Φαν Γουέι σε θάνατο με κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά. Και οι δύο άνδρες έχουν καταθέσει έφεση.

πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις