Η φωτιά έκαψε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης μεταξύ Πέτρας και Μολύβου και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή – Περιορίστηκε πριν φτάσει σε δασική έκταση

Σε ύφεση βρίσκεται, πλέον, η μεγάλη φωτιά που έκαψε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης μεταξύ Πέτρας και Μολύβου ξέσπασε σήμερα το πρωί.

Η φωτιά δεν έχει, πλέον, ενεργό μέτωπο και έχει οριοθετηθεί, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική ενίσχυσε νωρίτερα τις δυνάμεις της, καθώς επιχειρούσαν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα, PZL και καναντέρ. Συνδρομή παρείχαν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Στόχος ήταν να μην φτάσει η φωτιά σε παρακείμενη δασική έκταση και για τον σκοπό αυτή ενισχύθηκαν οι δυνάμεις. 

Η φωτιά ξεκίνησε από τη θέση Καβάκι, πάνω από το λιμάνι της Πέτρας και προς στιγμή φάνηκε να απειλεί παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής έχει καεί ένα ποιμνιοστάσιο και μια αποθήκη.

Νωρίτερα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος ανέφερε: «Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε εστίες φωτιάς στα 2/3 της περιμέτρου και ένα ενεργό μέτωπο ανατολικά της Πέτρας και νότια του Μολύβου, κάτω από τη Λιμνοδεξαμενή. Πρόκειται για δύσβατο σημείο, με χορτολιβαδική έκταση και χαμηλή βλάστηση. Είναι αρκετά μεγάλη η περίμετρος της φωτιάς».

fotia2
fotia3

Πηγή – Φωτογραφίες: Stonisi.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις