Στους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούν οι πολίτες απέδωσε για μια ακόμη φορά χθες η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τις συνεχόμενες υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων που καταγράφει ακόμη και ο ένας και μοναδικός σταθμός του υπουργείου Περιβάλλοντος.
«Αυτό που καταγράφεται μέσα από τους σταθμούς μέτρησης του υπουργείου Περιβάλλοντος κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, από τις 10 το βράδυ μέχρι τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα είναι υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων την οποία βλέπουμε κάθε χρόνο να συμβαίνει την ίδια χρονική περίοδο και τις ίδιες χρονικές στιγμές της ημέρας. Αυτό συνυφαίνεται άμεσα με το γεγονός ότι, περισσότερο φέτος, ο κόσμος είναι κλεισμένος μέσα λόγω lockdown. Υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας, ανεβάζουμε τους καυστήρες μας, ανάβουμε τζάκια κ.λπ. Πρόκειται για τη λεγόμενη αιθαλομίχλη που δεν έχει να κάνει με το όλο το υπόλοιπο κομμάτι το οποίο προσπαθεί μια μερίδα ανθρώπων να συγχύσει και να προκαλέσει δυσλειτουργία στην κοινωνική ισορροπία με έναν κοινωνικό αυτοματισμό που εγείρεται εξαιτίας αυτού. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει όλο τον χρόνο και δεν καταδεικνύεται βραδινές ώρες ούτε αποτυπώνεται ως μέτρηση. Τα pm2.5 αξιολογούνται κατά μέσο όρο ετήσιο και όχι ημερήσιο. Κύκλοι του τύπου έχουμε αέρια ρύπανση και υπερβάσεις δεν προκύπτουν από τα εν λόγω στοιχεία. Αν και εφόσον υπάρχει υπέρβαση του 25, που είναι το όριο, σε ετήσια βάση, τότε θα αξιολογηθούν».
Η κ. Κολυνδρίνη σύστησε στους πολίτες να προσπαθούν να χρησιμοποιούν υλικά από πιστοποιημένα εργαστήρια, όπως πέλετ και ξύλα. «Δεν θα πούμε στον κόσμο να μην ανάβει τα τζάκια. Απλά να είναι προσεκτικοί ως προς τη χρήση των υλικών καύσης. Τα κλιμάκια συνεχίζουν να ελέγχουν όχι μόνο σε σχέση με τον covid, αλλά και αν υπάρχουν ανεξέλεγκτες καύσεις, τα εργοστάσια και όσα συνυφαίνονται με την αέρια ρύπανση».

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις