Το «Μένουμε Όρθιοι» απεδείχθη πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης – Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το σύνθημα για «λίφτινγκ»

Πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης αποδείχθηκε το Πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” που παρουσίασε στις 6 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους Τομεάρχες του κόμματός του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά, με σκοπό τη δραστική αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχεδόν ένα μήνα πριν τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το «τολμηρό και ρεαλιστικό» του προγράμματος τους, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει τότε ότι «το «Μένουμε όρθιοι» είναι ένα πακέτο εμπροσθοβαρές με προφανή στόχο να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις μιας έκτακτης μη δομικής συνθήκης», ώστε «να στηρίξουμε τόσο την προσφορά όσο και την ζήτηση και να δημιουργήσουμε τους όρους για την σταθεροποίηση και την ανάκαμψη», με εφαλτήριο το μαξιλάρι ασφάλειας της ελληνικής οικονομίας. Ακόμη όμως και “ξηλώνοντας” το μαξιλάρι, οι οικονομικές προβλέψεις του επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να έπεσαν διάνα, με την Κουμουνδούρου να ετοιμάζεται τώρα να ξαναγράψει τις οικονομικές προτάσεις της.

«Αυτές τις μέρες θα επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και να πιέσουμε έστω και τώρα τον κ. Μητσοτάκη να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων. Μεγαλύτερη πρόκληση από όλες είναι η ανεργία, όπου με τις επιλογές της κυβέρνησής του κινδυνεύει να χαθεί σε πέντε μήνες ό,τι καταφέραμε σε 5 χρόνια για τη μείωσή της» ανέφερε σχετικά ο κ. Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του, δίνοντας το σύνθημα να αρχίσει το «λίφτινγκ» στο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Με βάση τα νέα δεδομένα, «στην οικονομία τα πράγματα θα γίνονται κάθε μέρα και πιο δύσκολα. Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως πολιτικές με εντελώς αντίθετο πρόσημο: Πρωτοβουλίες και δημόσιες πολιτικές για τη στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή πολιτικές που αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση της οικονομίας και διάλυση της εργασίας;» διερωτήθηκε σήμερα ενώπιον του καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Γεωργία Σαδανά
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις