Όχι μία, αλλά δύο σπείρες Ρομά έδρασαν στον Βόλο το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, έχοντας στόχο ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους σε μονοκατοικίες. Οι αδίστακτοι ληστές, δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία σε βάρος των ηλικιωμένων, ακόμη κι αν αυτοί είναι κατάκοιτοι, ενώ τη «λεία» τους την πουλούσαν στη συνέχεια σε ενεχυροδανειστήρια.

Δύο άτομα, μέλη της μίας σπείρας, ταυτοποιήθηκαν ήδη από την Αστυνομία, ενώ από τη δεύτερη σπείρα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του ενός από τα τρία μέλη. Οι άλλοι δύο αναζητούνται.

Οι δύο σπείρες, επέλεγαν τον εύκολο στόχο: μονοκατοικίες όπου ζουν ηλικιωμένοι. «Χτυπούσαν» πάντα νύχτα, άνοιγαν με κατσαβίδια τα παράθυρα και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.

Η δράση τους δεν περιοριζόταν μόνο στη ληστεία, αλλά χτυπούσαν, απειλούσαν, έβριζαν και ακινητοποιούσαν τους ηλικιωμένους που έβρισκαν μπροστά τους.

Εκτιμάται πως από κάθε σπίτι έκλεβαν περίπου 100 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας μέχρι και 3.000 ευρώ.

Η διμελής σπείρα έχει στο ενεργητικό της τρεις ληστείες και εξαρθρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Δύο άτομα την αποτελούσαν, ηλικίας 44 και 40 ετών, που είναι παλιοί «γνώριμοι» της Αστυνομίας.

Όσον αφορά στη δεύτερη σπείρα, έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί 18χρονος.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις