Τσίπρας: Για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο

48

Για «φιάσκο» ως προς την «πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση» κατηγορεί την κυβέρνηση, και ειδικότερα τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία και σύνδεσμο ρεπορτάζ ενημερωτικής ιστοσελίδας κατά το οποίο πέντε παιδιά στην αυλή καφενείου σε χωριού του Δήμου Πύργου μοιράζονται δυο κινητά για να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση.

«Ηεικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των “αρίστων”. Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας ότι «η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας τους κατηγορεί ότι «εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα» όμως «αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν. Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν. Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες-τραπεζομάντηλα. Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα, έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής». Σημειώνει ότι «για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να αντεπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον». Προσθέτει ως προς αυτό ότι «μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές» και θέτει το ερώτημα αν έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα. «Μάλλον όχι. Γιατί;», συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, για να σχολιάσει καταληκτικά: «Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους…».

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like