«Ενοχοποιήθηκε το δικαίωμα των νέων να διεκδικούν» τόνισε ο Νίκος Παπαναστάσης από το ΚΚΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν τη Δευτέρα (19/10), από τον αρμόδιο ανακριτή, οι μαθητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Μπροστά στο Κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εξελίχθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Βγαίνοντας από το κτίριο, ο νεαρός δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του πως «είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Φίλης: Η κυβέρνηση αντί για διάλογο καταφεύγει στην ωμή βία και τον αυταρχισμό

Για «ωμή βία» και «αυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση σχετικά με τις συλλήψεις των μαθητών ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης, σε δήλωσή του στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

«Πόσο υπερήφανη είναι η Δημοκρατία, όταν οι Αρχές φορτώνουν κακουργήματα σε 14χρονα παιδιά; Όταν τα φυλακίζουν και τα απομονώνουν για τέσσερις μέρες από τις οικογένειές τους; Όταν η νεολαία αντιμετωπίζεται ως εχθρός; Ντροπή!», σημειώνει ο Ν. Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι «τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών είναι τα αιτήματα όλου του ελληνικού λαού για υγειονομικές συνθήκες ασφάλειας, για μια Παιδεία ποιότητας και ισότητας».

«Η κυβέρνηση αντί για διάλογο καταφεύγει στην ωμή βία και τον αυταρχισμό. Με ΜΑΤ και βία, όμως, δεν γίνεται παιδεία», τόνισε σχετικά, για να καταλήξει: «Οι μαθητές είναι αθώοι και γι` αυτό δεν θα μείνουν ανυπεράσπιστοι. Να σταματήσει αμέσως η κλιμάκωση της έντασης και της καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση. Τώρα, πριν είναι αργά».

Παπαναστάσης: Απαράδεκτη η σύλληψη μαθητών, που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, από την πλευρά του, που επίσης παραβρέθηκε στα Δικαστήρια Ευελπίδων, δήλωσε: «Είμαστε εδώ σήμερα, γιατί θεωρούμε απαράδεκτη τη σύλληψη μαθητών, οι οποίοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα, όπως είναι το δικαίωμά τους στη μόρφωση, το δικαίωμά τους στην υγεία και το δικαίωμά τους να έχουν φωνή και λόγο και να διεκδικούν αυτά τα οποία θεωρούν σωστά».

«Η κυβέρνηση έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο σήμερα, ενοχοποίησε το δικαίωμα των νέων να διεκδικούν και έδειξε τον αυταρχισμό της. Είναι σημαντικό να δηλώσουμε ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σπέρνει ανέμους και στη συνέχεια θα θερίσει θύελλες.

Το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των νέων, των φοιτητών και των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, για την υγεία τους» κατέληξε στην δήλωσή του ο Ν. Παπαναστάσης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις