Με φυλάκιση δύο ετών, για τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης και της λεκτικής βίας σε βάρος του γιου της, «τιμώρησε» το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, την 37χρονη που κατηγορούταν ότι επιτέθηκε στον 14χρονο γιο της και του προκάλεσε εκδορές στο λαιμό και τα χέρια.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί την περασμένη Τρίτη, ενώ είχε προηγηθεί έκδοση προσωρινής διαταγής που απέρριπτε το αίτημα του 41χρονου πατέρα να πάρει μαζί του στην Κύπρο, όπου διαμένει πλέον, τον γιο του.

Η 37χρονη μητέρα επέρριψε ευθύνες στον πρώην σύζυγό της πως είχε «φουσκώσει τα μυαλά του παιδιού» που είχε δεδομένο ότι θα πήγαινε στην Κύπρο.

Όπως είπε απολογούμενη, όταν άρχισε η φασαρία, η ίδια μπήκε μπροστά στην πόρτα, όταν οι γειτόνισσες ακούγοντας τις φωνές, χτυπούσαν την πόρτα και έλεγαν στο παιδί της να βγει έξω. Η ίδια πρόσθεσε πως έστειλε μήνυμα στον πατέρα του παιδιού, μέχρι εκείνος, όμως, να έρθει, ο  καυγάς είχε «ανάψει». Ο γιος της, είπε, την έπιασε από τα μαλλιά και της κατέβασε το κεφάλι, ενώ εκείνη στην προσπάθειά της να τον απωθήσει, του προκάλεσε εκδορές στο χέρι.

Ο πατέρας από την πλευρά του, κατέθεσε πως είναι συχνά τα επεισόδια μεταξύ της μητέρας και του γιου, ενώ υποστήριξε πως είδε το παιδί του στο Αστυνομικό Τμήμα με αμυχές στον λαιμό και τα χέρια.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και δύο γειτόνισσες, που υποστήριξαν πως εδώ και ένα χρόνο γίνονται φασαρίες μεταξύ της μητέρας και του παιδιού. Χαρακτήρισαν δε, τη μητέρα «υστερική».

Η μητέρα της 37χρονης απέδωσε το περιστατικό στον εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού, ενώ υπερασπίστηκε την κόρη της λέγοντας πως για το παιδί της «στέκεται μάνα και πατέρας».

Τελικά, παρά και τις γνωμοδοτήσεις που κατέθεσε ο συνήγορος της 37χρονης από δύο κοινωνικές λειτουργούς, που χαρακτηρίζουν τη μητέρα ως πολύ καλή στα καθήκοντά της και το αίτημά του να εκκινηθεί η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησής, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, βάσει του άρθρου 321 του ΠΚ για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή.

πηγή:akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις