Έντονη είναι η ανησυχία στα νησιά των Βορείων Σποράδων μετά την ακύρωση όλων των πακέτων διακοπών και πτήσεων έως τις 15 Ιουλίου που ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία και tour operator Jet2, μεταθέτοντας κατά δύο εβδομάδες την έναρξη του θερινού προγράμματος λειτουργίας της. Για «πτήσεις» σε χαμηλά νούμερα στον τουρισμό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλ. Ευσταθίου, που εκτίμησε πως η κίνηση φέτος θα κυμανθεί στο 20%-30% από την περσινή, κάνοντας λόγο για μια χαμένη χρονιά.

Η Jet2 καθήλωσε τον στόλο της τον Μάρτιο, στην αρχή της πανδημίας και είχε αρχικά θέσει ως στόχο την επανέναρξη λειτουργίας της την 1η Ιουλίου. Σε δήλωση που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας, η απόφαση αποδίδεται στους συνεχιζόμενους περιορισμούς στα ταξίδια και στη γενικότερη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας. Η απόφαση λήφθηκε την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή η καραντίνα των 14 ημερών για τις διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενώ παραμένει σε ισχύ η ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office προς τους Βρετανούς κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι η Jet2Holidays ανέλαβε αρκετά πακέτα διακοπών της πτωχευμένης Thomas Cook, που είχε έντονη δραστηριότητα στη Σκιάθο φέρνοντας τουρίστες στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλ. Ευσταθίου, η βρετανική αεροπορική εταιρεία και tour operator Jet2, θα «πιάσει» το αεροδρόμιο στο νησί του Παπαδιαμάντη με λιγότερο εβδομαδιαίο αριθμό πτήσεων από ό,τι αρχικά προγραμματιζόταν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου σημείωσε ότι θα είναι χαμηλά τα νούμερα του τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες και έκανε λόγο για μία χαμένη χρονιά.
«Από ό,τι φαίνεται η τουριστική κίνηση στα νησιά των Βορείων Σποράδων θα κυμανθεί στο 20% έως 30% της περσινής τουριστικής κίνησης» κατέληξε ο κ. Αλ. Ευσταθίου.

Από 25 Ιουνίου η Condor σε Σκιάθο και Νέα Αγχίαλο
Δεκατέσσερις προορισμούς της Ελλάδας περιλαμβάνει το νέο πτητικό πρόγραμμα της Condor για αυτό το καλοκαίρι, το οποίο ξεκινά στις 25 Ιουνίου. Ο αερομεταφορέας θα πετά από 8 αεροδρόμια της Γερμανίας (Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Μόναχο, Αμβούργο, Αννόβερο, Στουτγκάρδη, Λειψία/Χάλλε και Βερολίνο-Schοnefeld), σε πρώτη φάση, προς 29 προορισμούς διακοπών, στην Ελλάδα, τα Κανάρια, τις Βαλεαρίδες, την Ανδαλουσία, την Κροατία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο, την Τουρκία και το Συλτ, με 300 εβδομαδιαίες συνδέσεις. Οι προορισμοί της Ελλάδας, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την αεροπορική εταιρεία, είναι η Καλαμάτα, η Καβάλα, η Κέρκυρα, η Κως, η Κρήτη, η Μύκονος, η Πρέβεζα, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σκιάθος, η Θεσσαλονίκη, η Νέα Αγχίαλος και η Ζάκυνθος. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Κάθε νέα κράτηση που θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαΐου του 2020 μπορεί να αλλάξει δωρεάν.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις