Για την ένταση με την Τουρκία τοποθετήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στο Blue Sky, τόνισε χαρακτηριστικά πως «με την Τουρκία πρέπει πάντοτε να είμαστε σε εγρήγορση, να προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το αρνητικό σενάριο, χωρίς να σημαίνει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως ποτέ με την Τουρκία δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος, ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη με το να ξεκινήσει διάλογος με την γείτονα χώρα, αρκεί να μην επιδιώκουν κάτι τέτοιο υπό συνθήκες εκβιασμού και έντασης.

«Η χώρα μας δεν αρνείται τη συζήτηση με την Αγκυρα πάνω σε μια συγκεκριμένη ατζέντα, ωστόσο καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες έντασης και εκβιασμού. Η Ελλάδα δεν ενδίδει σε εκβιασμούς. Το δείξαμε στον Εβρο, το δείξαμε και με τον East Med. Δεν πρόκειται να φύγουμε από αυτήν την πολιτική», σημείωσε ο υπουργός, που ερωτηθείς αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, ακόμη κι αν προχωρήσει ο διάλογος, ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν έχει πάρει πίσω αυτή της τη θέση».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/hatzidakis-me-tin-toyrkia-den-eisai-pote-sigoyros

Φωτογραφία: Intime, ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις