Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή – Βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Η κακοκαιρία εξακολουθεί να πλήττει την Αττική και σήμερα Πέμπτη (25/8), δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις και στο οδικό δίκτυο. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα στους περισσότερους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Στις εθνικές οδούς η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία ενώ οι καθυστερήσεις είναι σημαντικές και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς μεγάλη. Λόγω θραύσης αγωγού ΕΥΔΑΠ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο ρεύμα προς Πέραμα από το ύψος της οδού Ακτή Ιωνίας έως το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη.

 

Λόγω συσσώρευσης υδάτων παρατηρείται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο στο ύψος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών που βρίσκεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου όπως και στην Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος του Δαφνίου έως το ύψος του Σκαραμαγκά και στα δύο ρεύματα.

Λίγο μετά τις 15:30 της Πέμπτης, λόγω έντονης βροχόπτωσης αποφασίστηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κλοφορίας από το ύψος της Πέτρου Ράλλη, έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Λίγο πριν τις 16:00, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύμφωνα με την τροχαία, ωστόσο τα προβλήματα συνεχίζουν.

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: «Βούλιαξε» κάμπινγκ στη Συκιά – Το νερό έφτασε τους 30 πόντους

Η κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, με ένα camping, μάλιστα, να «βυθίζεται» σχεδόν, αφού το νερό έφτασε τους 30 πόντους και προκάλεσε ζημιές στα τροχόσπιτα.

Τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, εκεί όπου πλημμύρισε ένα camping και κόπηκε το ρεύμα σε διάφορες περιοχές.

Σύμφωνα με το thestival.gr, τα χωριά Τορώνη, Σάρτη και Συκιά είναι αυτά που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από την σφοδρή βροχόπτωση των προηγούμενων ωρών, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια και καταστήματα.

Στο camping στη Συκιά Χαλκιδικής, το νερό έφτασε τους 30 πόντους, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και να προκληθούν ζημιές στα τροχόσπιτα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Βίντεο από από το κάμπινγκ που επλήγη από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική:

 

 

«Βούλιαξε» η χώρα από την κακοκαιρία

Στην Εύβοια η βροχή είναι συνεχής από τις 10 το πρωί, όμως δεν έχει απειλήσεις τις υποδομές αφού είναι ήπια. Παρόλα αυτά επτά χωριά του Δήμου Μαντουδίου βρίσκονται χωρίς ρεύμα από χθες το βράδυ, λόγω πτώσης δέντρου που προκάλεσε ζημιές σε καλώδια μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές σε 50 σημεία του νησιού, προκειμένου να επέμβουν, εάν χρειαστεί, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν καθαρίσει ρέματα και φρεάτια.

Χείμαρροι «έπνιξαν» δρόμους και σοκάκια σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στις Σποράδες και τις Κυκλάδες, όπου η καταιγίδα «χτύπησε» σφοδρότερα. Από παντού φτάνουν εικόνες με βουλωμένα φρεάτια και πλημμυρισμένες αυλές σπιτιών με τα πλημμυρικά φαινόμενα κατά τόπους να επιδεινώνονται εξαιτίας της λασποβροχής.

Οι πολυήμερες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες του Θεσσαλικού Κάμπου και κυρίως στους Δήμους Καρδίτσας και Τυρνάβου, όπου έχουν πληγεί τουλάχιστον 10.000 στρέμματα από τη νεροποντή. Παράλληλα, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει στη διάρκεια της νύχτας σε Βόλο και Τρίκαλα.

Πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμοί σε ανελκυστήρες σημειώθηκαν στις Σέρρες, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Κακοκαιρία και την Παρασκευή – Βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα. Οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. και Β. Θεσσαλίας και της Δ. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35, στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34-35 βαθμούς.

 

 

ieidiseis.gr

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις