Ομόθυμο μήνυμα κατά της βίας από τη Βουλή – Καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό

44

Διάθεση να ρίξει τους τόνους και να μην πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα έδειξε η Βουλή μία ημέρα μετά από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση αφορά σε νομοσχέδιο για την αστική κινητικότητα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, άνοιξε τη σχετική συζήτηση ζητώντας από τα κόμματα να δώσουν το στίγμα τους  σε μια εθνική ανάγκη να αποφύγουμε τα χειρότερα.

“Η κυβέρνηση καταδικάζει ξεκάθαρα τη βία από όπου κι αν προέρχεται” είπε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία. “Όπως καταδικάσαμε  τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό έτσι πρέπει ομόθυμα να καταδικάσουμε τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού” είπε αφήνοντας ωστόσο αιχμές πως η χθεσινή συγκέντρωση στη νέα Σμύρνη υποκινήθηκε πολιτικά με καλέσματα όπως της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και του Ρουβίκωνα. “Έμοιαζε σαν προφητεία σχεδόν προαποφασισμένη αυτό που έγινε. Δεν έγινε σε πολιτικό κενό” τόνισε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα Αυγή για fake news λόγω με το επιχείρημα πως αστυνομικοί έσπασαν φανάρι αυτοκινήτου στην Πανόρμου. “Δεν είδα κανέναν από ΣΥΡΙΖΑ να λέει κάναμε ένα λάθος. Πρέπει να ομονοήσουμε σε αυτή αίθουσα κάποια στιγμή. Δεν πρέπει να διχάζουμε το λαό” κατέληξε.

“Απευθύνω έκκληση προς όλες τις παρατάξεις και τους πολίτες οι εικόνες αυτές να μας αφυπνίσουν και να φερθούμε όλοι υπεύθυνα. Να σταματήσουμε όλοι με τις πράξεις και με τον λόγο μας να διασπείρουμε μίσος και διχασμό που προκαλεί την οργή των πολιτών” πρόσθεσε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης.

“Καθαρές κουβέντες. Είναι απόλυτη και κατηγορηματική η καταδίκη στη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού που νοσηλεύεται. Απόλυτη η στήριξη μας σε έντιμους αστυνομικούς. Απόλυτη και η αντίθεσή μας στην κατάχρηση βίας από μειοψηφίας του αστυνομικού σώματος. Η βία παράγει βία. Όποιος χρησιμοποιεί την παλιά συνταγή μεταξύ αριστεράς και νοικοκυραίων ανθρώπων που υπερασπίζονται την τάξη και άλλων που θέλουν υπερασπιστούν δημοκρατία ξύνει πληγές που πληρώσαμε ακριβά. Απευθύνω έκκληση να σταματήσει η μειοψηφία των αστυνομικών με εντολές Χρυσοχοϊδη ή άλλων επιχειρησιακών παραγόντων  συμπεριφορές εκδίκησης και ρεβανσισμού” είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατηγορώντας πάντως την κυβέρνηση ότι κάθε νομοσχέδιο που φέρνει είναι και μια σπίθα.

Ευθύνες σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα διχασμού της χώρας επέρριψε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Ο μόνος που ύψωσε υπέρμετρα τους τόνους ήταν ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος  ο οποίος αφού χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τραυματισμό του αστυνομικού  τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί αθωώσει την κυβερνητική επιλογή για το κλίμα αστυνομοκρατίας αλλά και ότι “το σκηνικό που έστησε χθες η κυβέρνηση με ύποπτους μηχανισμούς και ομάδα προβοκατόρων για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη δεν πρέπει να αποκρυβεί”.

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στον αστυνομικό εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήττας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της βίας και του διχασμού. Άσκησε , παράλληλα, σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι επικροτεί το μπάχαλο.

Ευχές στον αστυνομικό έστειλε ο Κρίτων Αρσένης του ΜΕΡΑ 25 κατηγορώντας όμως τον Πρωθυπουργό ότι δεν μίλησε στοιχειωδώς τόσες μέρες που υπάρχει αστυνομική βία.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like