Λέει πως… ΔΕΝ τηρεί τις διαδικασίες!

 

Ανήκουστη και απαράδεκτη για στέλεχος που ασκεί διοίκηση στη Γ.Γ πολιτικής προστασίας,  η δήλωση του κ Νίκου Χαρδαλιά,  ο οποίος πιστεύει προφανώς πως οι διαδικασίες υπάρχουν για να παραβιάζονται και αυτό κάνει ο ίδιος, αφού δήλωσε:

«Προφανώς είναι μία επιχείρηση που έρχεται να καλύψει ανάγκες που θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί υπό διαφορετικό πρίσμα. Από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα πρέπει να ενταχθούν οι δράσεις αυτές σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο» σημείωσε και συμπλήρωσε: Η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί να παραμένει θεατής των εξελίξεων. Παρεμβαίνει για να φέρνει αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα και όχι από την τήρηση των διαδικασιών που έχουν φέρει πίσω όλα αυτά τα χρόνια όλα τα ζητήματα πυροπροστασίας των πνευμόνων πρασίνου».

 

Οι διαδικασίες υπάρχουν για να τηρούνται! Εάν οι διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί έχουν πλέον ξεπεραστεί,  θα πρέπει να γίνει αναθεώρησή τους (Update) και όχι παραβίαση των υφισταμένων. Η παραβίαση των διαδικασιών εκτός των άλλων,  θα οδηγήσει σε απώλειες ζωών και σε λάθος  υπευθύνους σε περίπτωση επανάληψης τραγωδίας τύπου Μάνδρας ή Μάτι.

Εξάλλου η πολιτική προστασία και οι δυνάμεις επιβολής του νόμου παγκόσμια,  λειτουργούν με διαδικασίες (αλυσίδα) στις οποίες όλοι είναι γνώστες και έχουν δεχτεί την ανάλογη εκπαίδευση. Αλλοίμονο αν ο κάθε κρίκος αυτής της αλυσίδας παραβιάζει τις διαδικασίες…

 

Εν κατακλείδι ο επικεφαλής  Γ.Γ πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα τήρησης των διαδικασιών με θρησκευτική ευλάβεια και όχι χαλαρά να αναφέρεται σε παραβίασή τους.

Προτείνουμε στον κ Χαρδαλιά να σκέφτεται περισσότερο την επόμενη φορά που θα προβεί σε παρόμοιες πομπώδεις δηλώσεις!

Τι θα σκέφτονται οι υφιστάμενοί του όταν ακούν τον προϊστάμενό τους να αναφέρεται σε παραβίαση των διαδικασιών; Είναι σε θέση να αναλογιστεί ο κ Χαρδαλιάς τι εκστόμισε,  και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό στα αυτιά των υφισταμένων του;

Πως θα τους στείλει σε Ε.Δ.Ε,  όταν ο ίδιος δίνει πρώτος το παράδειγμα;

 

Ατυχής δήλωση ή ασχετοσύνη που θα οδηγήσει σύντομα, πολύ σύντομα, σε τραγωδία ;

Σ.Π

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις