Το Εφετείο δέχτηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου – Είχε συλληφθεί με τριά κιλά ηρωίνης και ποσότητα κοκαΐνης στο σπίτι του

Ελεύθερος θα είναι σύντομα ένας 38χρονος ζαχαροπλάστης από την Κρήτη ο οποίος αρχικά είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξης, όταν στο διαμέρισμά του είχαν βρεθεί τρία κιλά ηρωίνης και ποσότητα κοκαΐνης. Την περίοδο της σύλληψής του, η αστυνομια μιλούσε για εργαστήριο επεξεργασίας ναρκωτικών.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όμως αναγνώρισε σημερα στον 38χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και έτσι η ποινή μειώθηκε στα 8 έτη.

Όπως δήλωσε στο Cretalive ο συνήγορος του, Ελευθέριος Κάρτσωνας, «μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη υπό συνθήκες δικαίας δίκης το Δικαστήριο, κατ΄ορθή νομική υπαγωγή, εκτιμώντας τόσο την υποδειγματική διαδρομή του εντολέα μου κατά το προ της συλλήψεως του χρονικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα της ζωής του όσο και την εν γένει προσωπικότητα του, έκανε δεκτό τον ισχυρισμό μας περί αναγνώρισης της ελαφρυντικής περίστασης του προτέρου σύννομου βίου με άμεσο αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της ποινής του».

Προανακριτικά ο 38χρονος είχε κατονομάσει ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης των ναρκωτικών στην οποία ήταν και ο ίδιος μπλεγμένος, έναν κρατούμενο των φυλακών Αγιάς, αργότερα όμως στην απολογία του στην ανακρίτρια υπέδειξε άλλον και στο τέλος πήρε ο ίδιος την ευθύνη, με το αιτιολογικό ότι έκανε όσα έκανε γιατί η μητέρα του είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πριν από την σύλληψή του, εργαζόταν πολλά χρόνια σε γνωστό ζαχαροπλαστείο του Ηρακλείου χωρίς να δώσει την παραμικρή αφορμή με τη συμπεριφορά του.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις