Γιατί είναι ακατανόητη η συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπήρξε σαφής στον υπολογισμό του : Θα χρειαστούν 35.000 κρούσματα της Όμικρον για να δημιουργήσουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τόση πίεση όση πίεση θα δημιουργούσαν 7.000 κρούσματα της Δέλτα.

Δεν ξέρουμε αν είναι σωστός ο υπολογισμός του γνωστού καθηγητή -που παλαιότερα πάσχισε να μας πείσει ότι η μεγάλη χωρητικότητα στις σχολικές αίθουσες δεν αποτελεί κίνδυνο για τους μαθητές- θα το αποδείξει η πράξη.

Η διαπίστωση Μαγιορκίνη όμως μας ενέτεινε τις υποψίες ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να εκτιμά ότι η Όμικρον δεν έχει τόσο μεγάλη επίπτωση στο σύστημα υγείας, είναι κάτι σαν ένα κρυολόγημα και, συνεπώς, είναι, ίσως, η ευκαιρία με την νόσηση μεγάλου ποσοστού συμπολιτών μας, κυρίως νέων, να επιτευχθεί η ανοσία της κοινότητας. Πολύ περισσότερο που το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν προχωράει, ενώ παρά τους λεονταρισμούς για «υποχρεωτικό εμβολιασμό» αυτός εξαντλήθηκε –με απίστευτη σκληρότητα, αλλά και επιπολαιότητα, καθώς τα κενά στα νοσοκομεία δεν αναπληρώθηκαν- στους υγειονομικούς.

Δεν εξηγείται αλλιώς η αμερημνησία της κυβέρνησης και του μεγάρου Μαξίμου, καθώς το πολιτικό κόστος των τελευταίων ημερών είναι μεγάλο.

Μακάρι να πέφτουμε έξω βεβαίως, γιατί η επιλογή της «ανοσίας της κοινότητας» μέσω της νόσησης των ανεμβολίαστων έχει επιπτώσεις στην υγεία αλλά και στη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας…

ΥΓ: Αν δεν ισχύει η επιλογή της «ανοσίας της κοινότητας» μέσω της νόσησης, εξήγηση για τη στρατηγική της κυβέρνησης, τις πράξεις και της παραλείψεις της, δεν έχουμε!

ieidiseis.gr

EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις