Πότε αναμένεται η δεύτερη ψυχρή εισβολή – Έως και 11 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Χιόνια στην Αττική το Σάββατο – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων

Πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις θα επικρατήσουν από τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας, ονόματι «Ελπίδα».

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, σε τελευταία ανάρτησή του στο Facebook γράφει τα εξής: «Ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία και όπως σας είπα και τις προηγούμενες ημέρες».

«Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά!! Την ερχόμενη Κυριακή, 23/1/2022, το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση, πιάνει όπως βλέπετε τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο», προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση ο μετεωρολόγος.

«Θα την κρατήσω οπως και να’χει για αρχείο! Για να δούμε αν θα επιμείνουν και τα αυριανά προγνωστικά στοιχεία σ’ αυτήν την κατά τ’άλλα πολύ πιθανή εξέλιξη!», καταλήγει.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στο MEGA, την Παρασκευή αναμένονται χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Μακεδονίας, ενώ από το Σάββατο αναμένονται χιόνια από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 10-11 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιόνια αναμένονται το Σάββατο και στην Αττική.

Την Κυριακή, ο χιονιάς θα πλήξει την ανατολική και νότια Ελλάδα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να φτάνουν σε:

– Αθήνα, 1°C
– Θεσσαλονίκη, -4°C
– Λάρισα, -3°C
– Πάτρα, 2°C
– Ηράκλειο, 5°C
– Φλώρινα, -16°C

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,  έρχεται νέα ισχυρότατη κακοκαιρία  από την Παρασκευή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός, που θα επηρεάσουν και την Αττική με χιονοπτώσεις, αλλά και το πολικό ψύχος σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια δεύτερη ψυχρή εισβολή, καθώς τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία μικρότερη ψυχρή εισβολή, με ασθενείς έως μέτριες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ανέβει η θερμοκρασία. Μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι θα παρατηρηθούν ήπιες, για την εποχή, θερμοκρασίες για την εποχή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις