Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης μία οικογένεια από τον Δενδροπόταμο για τη στυγερή δολοφονία ενός 18χρονου Ρομά, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό του 44χρονου πατέρα του με μαχαίρι.

Πρόκειται για μία υπόθεση του 2015, όταν ο 18χρονος Ρομά δέχθηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι από δύο ομοεθνείς του λόγω προσωπικών διαφορών, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Επίθεση είχε δεχθεί και ο 44χρονος πατέρας του νεαρού στην κοιλιακή χώρα.

Για την αιματηρή συμπλοκή καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό οι δύο γονείς με ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία που τέλεσε ο παππούς της οικογένειας. Τα παιδιά της οικογένειας κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη βλάβη στον 18χρονο και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 24 μηνών στον 26χρονο γιο και 32 μηνών στην 30χρονη κόρη της οικογένειας.

Σε πρώτο βαθμό, το Δικαστήριο καταδίκασε τους γονείς σε ισόβια και πρόσκαιρες κάθειρξης 12 και 10 ετών, αντίστοιχα. Στα δύο παιδιά επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 11 ετών, με την έφεση να αναστέλλει τις ποινές τους.

Η οικογένεια του 18χρονου βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εμφανώς συντετριμμένη. Η μητέρα του θύματος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ούτε καν να μιλήσει για την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Λεωνίδας Ιακωβίδης, μίλησε για ηθική δικαίωση της οικογένειας και μία απόφαση που ήταν απαίτηση των συγγενών.

Σκότωσαν έναν 18χρονο και δεν είπαν μία συγγνώμη” δήλωσε με λύπη η μάνα του αδικοχαμένου νεαρού.

Μιλούσαν στους δικαστές λες και ήταν παγοκολώνες, αδρανείς“, τόνισε ο πατέρας του θύματος της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την σκληρή στάση των δραστών του εγκλήματος στον Δενδροπόταμο. “Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικαστές που λειτούργησαν με ήθος“, πρόσθεσε. “Μας κατέστρεψαν” είπε συντετριμμένος για τους δράστες. “Με το που ξυπνάμε η πρώτη μας αφύπνιση είναι ότι δεν είναι στη ζωή ο γιος μας“.

Για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, ο πατέρας του 18χρονου εξήγησε πως δεν είχαν “ούτε μετάνοια, ούτε μεταμέλεια” δείχνοντας το τραύμα στην κοιλιακή χώρα που του προκάλεσαν την ημέρα του εγκλήματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΤΣΙΟΣ

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις