Συναγερμό σήμαναν οι αρχές για την προστασία των πολιτών
Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα, που βρίσκεται ανοικτά του νησιού Κιούσου της Ιαπωνίας, εξερράγη σήμερα, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανεβάζοντας στον βαθμό 5 το επίπεδο συναγερμού.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό ενημερωτικό δίκτυο NHK.
Η αρμόδια ρυθιστική αρχή ανακοίνωσε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στην λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημίες στην περιοχή του ηφαιστείου.
Όταν έχεις «τρικυμία στο κρανίο», τότε από τα «ήρεμα νερά» πηγαίνεις στους λεκτικούς, ψεύτικους «τσαμπουκάδες».
Περί της «απάντησης στο πεδίο», να υπενθυμίσουμε στους «ψευτοτσαμπουκάδες» της...