Η πληροφορία για «επισυνδέσεις» σε 7-8 πολιτικούς, πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» την Κυριακή, με την υπογραφή του έγκυρου Γιάννη Σουλιώτη. Ουδεμία επίσημη κυβερνητική διάψευση υπήρξε μέχρι τώρα

Σε φωλιά προσώπων που σχετίζονται με… απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας έχει μετατραπεί η παρούσα Βουλή.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύει ο αρμόδιος για την ΕΥΠ -δηλαδή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- που «έθεσε» αρκετά μέλη της υπό τηλεφωνική παρακολούθηση.

Η πληροφορία για «επισυνδέσεις”» σε 7-8 πολιτικούς, πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» την Κυριακή, με την υπογραφή του έγκυρου Γιάννη Σουλιώτη. Πιθανότατα στο σύνολό τους είναι εν ενεργεία βουλευτές.

Ουδεμία επίσημη κυβερνητική διάψευση υπήρξε μέχρι τώρα.

Αν στην περίπτωση Ανδρουλάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφυγε στον ισχυρισμό της άγνοιας – με την προβληματική για επικεφαλής της Εκτελεστικής Εξουσίας τοποθέτηση «αν το γνώριζα δεν θα το επέτρεπα» – η νέα αποκάλυψη της πιο αξιόπιστης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, δεν προσφέρεται για τέλους είδους λογοπαίγνια.

Εφόσον ο Πρωθυπουργός τολμούσε να επαναλάβει το «δεν γνώριζα» για τόσο μεγάλη ομάδα πολιτικών υπό παρακολούθηση, θα τον είχαν αποπέμψει ακόμη και οι χειριστές του «ώτο κιού», στο οποίο διαβάζει τις δηλώσεις του.

Προς το παρόν κάνει απλώς πως δεν γνωρίζει την είδηση – αφού δεν αντιδρά.

Εν τω μεταξύ συμπληρωματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όχι μόνο είναι ακριβής, αλλά ο αριθμός των μελών της Βουλής που έχουν τεθεί υπό παρακολούθησε από το 2019 ενδέχεται διψήφιος. Πρακτικά ο Μητσοτάκης κυβερνάει δια της ΕΥΠ.

Διόλου απίθανο αν ληφθεί υπόψη ότι όσοι μπήκαν σε καθεστώς παρακολούθησης επί «επιτελικού κράτους» υπολογίζονται σε περισσότερα από… 700.000 άτομα.

Αν αυτό ισχύει για πολιτικούς, μπορεί να υποθέσει κανείς τι συμβαίνει με δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, αλλά και… την εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε αυτό που όσο δεν διαψεύδεται τόσο πιο τρομακτικό γίνεται: οι μυστικές υπηρεσίες – παρακολουθούσαν μέλη της Βουλής των Ελλήνων για να προστατευθεί η… εθνική ασφάλεια!

Υπάρχουν άραγε με τόση συχνότητα πληροφορίες ότι απειλείται από κοινοβουλευτικά πρόσωπα και η ΕΥΠ έβαλε στο «πελατολόγιό» της τόσους κοινοβουλευτικούς;

Υπάρχει εισαγγελέας που έδωσε τόσες πολλές άδειες επισυνδέσεων, χωρίς να υποψιάζεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει και όχι εθνική απειλή;

Η πληροφορία της «Καθημερινής», ισχύουσα αφού δεν διαψεύσθηκε -αν και η διάψευση θα μπορούσε εκληφθεί ως επιβεβαίωση με όσα προηγήθηκαν- θέτει το μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα επί των ημερών της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας:

-Την επιστροφή στις ανώμαλες μετεμφυλιακές εποχές. Όταν το κράτος και το παρακράτος της ΕΡΕ παρακολουθούσε σχεδόν όλους τους βουλευτές της ΕΔΑ και πολλούς από την Ένωση Κέντρου, ως εχθρούς της πατρίδος.

Η αναβίωση εκείνης της πρακτικής σχεδόν πέντε δεκαετίες από τη Μεταπολίτευση που την άφησε τις πίσω της, θέτει θέμα προσωπικά για τον Πρωθυπουργό.

Μετά τις τελευταίες εκλογές η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι δεν εμπιστεύεται ο ίδιος τη Βουλή και παρακολουθεί τα μέλη της.

Πρωθυπουργός με τέτοια συμπεριφορά απέναντι στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί να σταθεί ούτε ώρα, σε μια κανονική Δημοκρατία.

Δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι ακριβώς είναι, ούτε ποιοι είναι όσοι «επισυνδέθηκαν». Μόνο αντιπολιτευόμενοι, ή και μέλη της κυβέρνησης; Πολιτικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη σε άλλα κόμματα, ή και εσωκομματικοί παράγοντες;

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για «επιδημία επισυνδέσεων». Αυτό δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορα τα κόμματα της Βουλής -της ΝΔ συμπεριλαμβανόμενης- αλλά και τον πρόεδρο του Σώματος.

Οσο κρατείται στο σκοτάδι -και -αυτή η υπόθεση , αναδύεται ένα ερώτημα: είναι δυνατό να παραμένει Πρωθυπουργός κάποιος που βάζει “κοριούς” στη Βουλή;

Μπορεί να έχει ακόμη την εμπιστοσύνη ειδικά των βουλευτών που του έδωσαν ψήφο πριν από τρία χρόνια;.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης, ο Μητσοτάκης έχει πρόβλημα και με τους βουλευτές της ΝΔ. Η τουλάχιστον πρέπει να έχουν αυτοί μαζί του.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις