Στην Βουλιάστα Ιωαννίνων, ένα χωριό που βουλιάζει από την αδιαφορία των τοπικών αρχών, το Σάββατο 20 Αυγούστου σύμφωνα με πληροφορίες του «zougla.gr» κάηκε ολοσχερώς το σπίτι ενός νέου ζευγαριού που μόλις πριν λίγες μέρες είχαν φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

 

 

Το χωριό βρίσκεται στις πηγές του ποταμού Λούρου, μια περιοχή στολίδι της φύσης, πνιγμένη στα πλατάνια με την χαρακτηριστική γαλάζια λίμνη και από τύχη δεν θρήνησαν θύματα και ολοκληρωτική καταστροφή. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση, των λιγοστών και υπερηλίκων κατά πλειοψηφία κατοίκων η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε όλη την περιοχή.

 

 

Οι κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη και η χαρά έδωσε τη θέση της στην απόγνωση καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύτηκαν πολύ να προσεγγίσουν το φλεγόμενο σπίτι, καθώς το οδικό δίκτυο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων στους αρμόδιους φορείς. Από τύχη λοιπόν, δεν υπήρξαν θύματα καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Ένα χωριό τουριστικής αξίας βασίζεται καθαρά και μόνο στην τύχη και στο φιλότιμο των κατοίκων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις