Αιχμάλωτη συμφερόντων η κυβέρνηση, ενώ ξαναγύρισε και ο χουλιγκανισμός!

Θεατής στα όσα τραγικά και κωμικά ταυτόχρονα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός με επικοινωνιακές κινήσεις (όπως το τηλεφώνημα στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν για τους ελίτ διαιτητές) επιχειρεί να αποφύγει τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση παραμένει αιχμάλωτη συμφερόντων που δρουν στο χώρο του ποδοσφαίρου (και τα οποία συμφέροντα δραστηριοποιούνται σε μείζονες τομείς) και εύχεται απλώς να μην επέλθει σύγκρουση μέχρι να ολοκληρωθεί η αθλητική σεζόν! Δικαίως δε ανησυχεί πως η κατάσταση στο ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει τον «άγνωστο Χ» των εκλογών, καθώς ενδέχεται να φέρει προσωπικά τον πρωθυπουργό σε ευθεία σύγκρουση με φίλιες δυνάμεις! Ανατρέποντας ακόμα και τις επιχειρηματικές ισορροπίες που έχει διαμορφώσει επί τέσσερα και πλέον χρόνια ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη, τις τελευταίες εβδομάδες και πρν καλά στεγνώσει το μελάνι από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις οπαδικών στρατών (πχ στα Γιάννενα) και μόνο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς! Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Άλκη, η κυβέρνηση είχε λάβει μέτρα, με τα οποία –όπως αρμοδίως μας διαβεβαίωνε- θα αντιμετωπιζόταν η οπαδική βία!

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και ας ευχηθούμε πως τυχόν σχεδιασμένα ή «τυχαία» γεγονότα δεν θα αποτελέσουν το φυτίλι που θα ανάψει τη φωτιά. Παρότι όσο η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τόσο αυτά θα γιγαντώνονται περαιτέρω και θα απειλούν να την πνίξουν- μαζί και το ποδόσφαιρο!

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις