Οι νησιωτικές δομές Υγείας χρειάζονται 70 γιατρούς, οι περισσότεροι, παιδίατροι και ακολουθούν οι γενικοί γιατροί.

Η στελέχωση των δομών υγείας στα νησιά είναι εν μέσω θέρους ύψιστης σημασίας καθώς είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα από αυτά με τεράστιες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κι ενώ διαγωνισμοί αποβαίνουν άγονοι με τους γιατρούς να αρνούνται τη μετοίκηση σε ένα νησί με 1400 ευρώ μισθό και τα ενοίκια στα ύψη (αν βρουν σπίτι), τα κενά κάπως πρέπει να μπαλωθούν πριν τα νησιά «βουλιάξουν» από τουρίστες και αυξηθούν οι ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη.

Οι ανάγκες αναμένεται να καλυφθούν και φέτος με μετακινήσεις προσωπικού και οικονομικά κίνητρα ύψους 1800 ευρώ το μήνα, πλέον των αποδοχών τους, για τους γιατρούς και 1200 ευρώ για τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό. Ήδη από το υπουργείο Υγείας αναρτήθηκαν πίνακες με τις ανάγκες ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) άνοιξε ο δρόμος…

Το ΣτΕ κλήθηκε να αποφασίσει για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση του προσωπικού, καθώς εν μέσω προεκλογικής περιόδου και βάσει νομοθεσίας απαγορεύονται οι μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Παρότι λοιπόν το πρώτο αίτημα στο ΣτΕ από την πρώην πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ απορρίφθηκε, έγινε και δεύτερο από την υπηρεσιακή ηγεσία της Αριστοτέλους, το οποίο είχε θετική απάντηση ώστε να καλυφθούν μερικά από τα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών.

Οι νησιωτικές δομές Υγείας χρειάζονται 70 γιατρούς, οι περισσότεροι, παιδίατροι και ακολουθούν οι γενικοί γιατροί. Συνολικά χρειάζονται 300 γιατροί, 200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.Να θυμίσουμε ότι πέρσι είχαν μετακινηθεί προς τα νησιά συνολικά 35 γιατροί και 60 νοσηλευτές για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εφέτος εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς το «μπόνους» που των 1800 επιπλέον του μισθού έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του υγειονομικού προσωπικού.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις