Μ.Ζαχάροβα σε Ουκρανούς στρατιώτες: «Στρέψτε τα όπλα σας κατά του καθεστώτος του Β.Ζελένσκι»

273

«Ή παραδοθείτε»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα έστειλε μήνυμα προς τους στρατιώτες της Ουκρανίας, ζητώντας τους να στρέψουν τα όπλα τους κατά του καθεστώτος του Κιέβου ή να παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις. 

Το ρωσικό μήνυμα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τη χρονική στιγμή, καθώς αυξάνονται μαζικά οι περιπτώσεις Ουκρανών στρατιωτών, που εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, προκειμένου να μη χάσουν τη ζωή τους σε μία μάταιη πολεμική επιχείρηση.

Η Ρωσία προτρέπει τους Ουκρανούς στρατιώτες να στρέψουν τα όπλα τους κατά του καθεστώτος του Κιέβου ή να παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με επείγουσα δήλωση της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών M.Ζαχάροβα για την ουκρανική κρίση.

«Καλούμε ανεπιφύλακτα τους Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι, είμαστε βέβαιοι, ότι αντιλαμβάνονται όλη την εγκληματική φύση της γκανγκστερικής χούντας που έχει καταλάβει τη χώρα τους, να στρέψουν τα όπλα εναντίον της ή να παραδοθούν στις δυνάμεις μας. Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπρεπής, ανθρώπινη στάση προς όλους είναι εγγυημένη», σημείωσε η Ζαχάροβα .

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ερευνά όλες τις περιπτώσεις Ουκρανών στρατιωτικών που βομβαρδίζουν ρωσικές περιοχές καθώς και τις άλλες εγκληματικές πράξεις τους.

«Με βάση τα συσσωρευμένα στοιχεία, τα ρωσικά δικαστήρια εκδίδουν ετυμηγορίες εναντίον Ουκρανών νεοναζί που χρησιμοποίησαν παράνομες μεθόδους σε ένοπλη σύγκρουση, σκότωσαν ανελέητα τραυματίες αιχμαλώτους πολέμου και διέπραξαν εγκλήματα κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών με πολιτικά και ιδεολογικά κίνητρα», πρόσθεσε.

Η Ζαχάροβα  πρόσθεσε ότι, μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, 15 Ουκρανοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε μαχητών του διαβόητου εθνικιστικού τάγματος Azov (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία), καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές φυλάκισης, που κυμαίνονται από 15 χρόνια έως ισόβια σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας.

«Είναι αδύνατο να επαναφέρουμε στη ζωή όσους βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί από αυτούς, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε ούτε ένας ναζί δολοφόνος να αποφύγει τη δίκαιη τιμωρία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει», υπογράμμισε.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like