Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική βουλ, με θέμα «Αναγκαία η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 05/09/2023

 

Του: Βασιλείου Γραμμένου, Βουλευτή Α’ Αθηνών

 

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Την κ. Υπουργό Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ: «Αναγκαία η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας»

 

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

 

Δεχόμαστε αγωνιώδεις εκκλήσεις διαμεσολάβησης από αρκετούς εργαζόμενους εκ των

19.000 που απασχολούνται στο τρέχον πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι επί το πλείστον στελεχώνουν Υπηρεσίες των Δήμων της χώρας, προκειμένου για τη λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών προς παράταση του τρέχοντος σχετικού προγράμματος. Το τελευταίο διάστημα, όπως μας καταγγέλλουν οι ως άνω, υφίστανται έναν εμπαιγμό εις βάρος τους από εμπλεκόμενα στα του προγράμματος αυτού κυβερνητικά στελέχη, που προβαίνουν σε αόριστες δηλώσεις περί επικείμενης παράτασής του. Οι παραπάνω εργαζόμενοι κάνουν λόγο για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης περί δήθεν συνυπογραφής της σχετικής ΚΥΑ και μετά, χωρίς καμία ουσιαστική   απάντηση,   οι   σχετικές   αναρτήσεις   στα   παραπάνω   Μέσα,   ξαφνικά,

«κατεβαίνουν»! Αναλόγως, άλλο κυβερνητικό στέλεχος, σε απάντησή του επί σχετικού email, ενώ κάνει γνωστή την πρόθεση του Υπουργείου για σχετική παράταση και ενώ, παράλληλα, αγωνιώντες εργαζόμενοι επικοινωνώντας το πρωί με τη γραμματεία του Υπουργείου σας λαμβάνουν απάντηση περί του ότι δήθεν το σχετικό ΦΕΚ αναμένεται να δημοσιευτεί από την ερχόμενη εβδομάδα και ότι δήθεν η παράταση είναι αποφασισμένη για 4 μήνες, σε μετέπειτα επικοινωνία άλλων εργαζομένων, την ίδια μέρα το απόγευμα, αναιρούνται τα προαναφερθέντα και δηλώνεται, προς έκπληξη των καλούντων, ότι δεν προέκυψε από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας τέτοια είδηση. Οι ανωτέρω εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση και αδημονούν για την εξέλιξη επί του θέματος. Περιμένουν να τελειώσει ο όλος αυτός εμπαιγμός προς τα πρόσωπα και τις οικογένειές τους. Επίσης, μας αναφέρουν ότι η δικαιολογία περί του ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, η οποία αναπαρήχθη, όπως ισχυρίζονται, δια στόματός σας, δεν τους πείθει, καθώς, είναι γνωστές οι ανάγκες των Δήμων για να καλύψουν Υπηρεσιακά κενά, κατά το επίμαχο διάστημα, ενώ κιόλας έχουν υπόψη τους και σχετικές αναφορές επί του θέματος από την ΚΕΔΕ, η οποία πρότεινε να διαθέσει η ίδια, ως φορέας, κάποιο ποσό για τις σχετικές καλύψεις των δαπανών μισθοδοσίας. Οι παραπάνω εργαζόμενοι ευελπιστούν στο να δοθεί μια λύση και να μην οδηγηθούν τόσοι οικογενειάρχες, για άλλη μια φορά, στην ανεργία, λαμβανομένου υπόψη ότι οι περισσότεροι ωφελούμενοι ανήκουν σε ηλικιακά γκρουπ που δεν προτιμώνται από τους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου για πρόσληψη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Θα επισπεύσετε τις διαδικασίες απόφασης και θέσης σε νομότυπη ισχύ της παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, βάσει του οποίου στελεχώνονται οι Υπηρεσίες των Δήμων της χώρας τόσο προς ανακούφιση των ήδη απασχολούμενων δι’ αυτού όσο και για την πληρέστερη στελέχωση των διαφόρων Υπηρεσιών των Δήμων, χωρίς την οποία στελέχωση θα λειτουργήσουν υπολειμματικά εις βάρος των δημοτών οι περισσότερες Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις